Jokelan asemaa uhkaa lopetus

VR kaavailee lopettavansa lipunmyynnin Jokelan asemalla maaliskuussa. Lipunmyynnin sulkeminen alentaa Jokelan aseman statuksen seisakkeeksi.

Jokela
YLE

Jokelalaisten mukaan aseman statuksen putoaminen seisakkeeksi huonontaisi junapalveluja alueella.

- Se tarkoittaa, että täällä alkaa junavuorot harveta, koska Riihimäen ja Keravan välisillä seisakkeilla R-junat eivät nyt pysähdy. Jokela olisi reitillä ainut poikkeus ja jokelalaiset eivät usko, että tällainen poikkeustilanne jatkuisi kovinkaan kauaa, sanoo Heikki Kaaranen Jokelan aseman puolesta kansanliikkeestä.

Adressi aseman puolesta

Paikalliset asukkaat keräävät nyt adressia liikenneministeriöön ja VR:lle aseman pelastamiseksi.

Adressin allekirjoittanut Risto Kalliola perustelee vaatimusta matkustusmukavuudella.

- Jokelaan on lyhyempi matka kotoa kuin tuonne Nuppulinnaan ja paremmat kulkuyhteydet. Nuppulinnassa joutuu seisomaan ulkona, Jokelassa pääsee odottamaan lämpimään. Täällä on huomattavasti parempaa palvelua yksilön kannalta, sanoo Kalliola.

Tuusulan kunta vaatii Jokelan aseman säilyttämistä

Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivun mukaan Jokelan asukasluku on nyt noin 6 500. Alueelle on kuitenkin valmistunut aivan äskettäin uusi osayleiskaava, jolla alueen asukasluku kaksinkertaistuu.

- Kasvavan alueen kaavailtiin turvaavan raideliikenteeseen, mutta nyt tältä suunnitelmalta viedään matto alta, sanoo Joensivu.

2 000 matkustajaa

Viimeisimpien laskelmien mukaan Jokelan asemaa käyttää reilut 2 00 matkustajaa päivittäin.

Pääradan varrella Tuusulassa sijaitsevaa Jokelan asema on toiminut asemana 135 vuotta.

Adressi Jokelan aseman puolesta on tarkoitus luovuttaa torstaina liikenneministeri Anu Vehviläiselle ja VR:n toimitusjohtaja Mikael Arolle.

Lähteet: YLE Helsinki