1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palloilu

Turku haluaa palloiluhallin kiven sisään

Turun palloiluhallivaihtoehtoja kartoittanut työryhmä ehdottaa Turun uudelle palloiluhallille neljää eri sijoituspaikkavaihtoehtoa. Listalla ovat keskustan alue, Kupittaa, Piispanristillä sijaitseva entinen panimon alue tai Alfan liikuntakeskus Raunistulassa.

Asemakaavapäällikkö Timo Hintsanen esittelee Puolalanmäki-vaihtoehtoa. Kuva: YLE / Ari Welling

Työryhmän mielestä paras vaihtoehto olisi hallin louhiminen Puolalanmäen kallioon. Sen vahvuutena on hyvä sijainti koulujen, hotellien ja liikenneyhteyksien kannalta. Hanke vaatisi kaavamuutoksen.

Myös Turun opetustoimi on Puolalanmäki-vaihtoehdon kannalla.

- Opetustoimi on nimennyt tämän ykkösvaihtoehdokseen. He ovat myös alustavasti todenneet, että voisivat helpohkosti täyttää koko päiväkäytön, sanoo liikuntajohtaja Arto Sinkkonen.

Kupittaalla uudisrakennus voisi nousta Veritas Stadionin päätyyn. Jäähallin muokkaamisesta palloilun tarpeisiin on sen sijaan luovuttu.

Hallin alustava kustannusarvio on 10-14 miljoonaa euroa. Seuraavaksi kaupunginhallitus päättää, mikä vaihtoehdoista etenee hankesuunnitelmavaiheeseen.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell visioi, että nopeimmalla mahdollisella aikataululla halli voisi olla valmis jo vuonna 2013.

- Toivotaan, että päätös tässä asiassa etenisi valtuustoon jo tämän vuoden aikana. Niin tässä asiassa päästäisiin eteenpäin nopealla aikataululla, sanoo Randell.