Kanahaukka saalisti korpin jätekeskuksessa

Ruskon jätekeskuksessa elävä kanahaukka saalisti tiistaina ateriakseen korpin. Alueella talvehtii tänä talvena kaksi kanahaukkaa, jotka pyydystävät korppeja ja variksia ruoakseen säännöllisesti.

kanahaukka
Kanahaukka syö korppia.
Kanahaukka nauttii korppiateriaa Oulussa, Ruskon jätekeskuksessa.Oulun jätehuolto

Nuori kanahaukkanaaras saalisti tiistaina korpin Oulussa, Ruskon jätekeskuksen kompostointilaitoksen läheisyydessä. Korppiin keskittyneen kanahaukan ateriointi ei häiriintynyt edes viereen ajaneesta autosta ja kuvaajasta.

- Tunnin se tappeli korpin kanssa, ennen kuin sai sen hengiltä, kertoo linnun kuvannut Jari Kangasniemi Oulun jätehuollosta.

Pohjois-Pohjanmaan Lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Esa Aalto tietää kanahaukan hätistelevän päivittäin jätekeskuksen varislintuja. Yleisimmin kanahaukat saalistavat jätekeskuksen alueella lokkeja ja variksia.

- Kyllä sieltä silloin tällöin saaliin saa. Ei se muuten siellä päivystäisi. Korppi on tuommoiselle kanahaukkanaaraalle aivan normisaalis, Esa Aalto selvittää.

Ruskon jätekeskuksessa on tänä talvena nähty talvehtimassa pari kanahaukkaa. Parhaimmillaan alueella on viihtynyt puolen kymmentäkin yksilöä. Myös huuhkajat viihtyvät jätekeskuksen alueella rottajahdissa.

- Talvella se on yksi parhaista lintubongauspaikoista, kun muualla on hiljaisempaa, Aalto mainitsee.

Lähteet: YLE Oulu