Liikelaitoksen johtokunta Barcelonaan

Oulun liikelaitosten johtokunta tekee keväällä matkan Espanjaan. Johtokunta tutustuu Barcelonassa ja sen lähistöllä Port de Barcelona - satamaan, luonnonpuistossa sijaitsevaan ja maisemoituun entiseen Garrafin kaatopaikkaan sekä meren äärellä olevan 120 000 asukkaan Tarragonan kaupungin matkailuun.

Barcelona
Lunta maassa puistoalueella Barcelonassa. Taustalla Sagrada Familia -katedraali.
Albert Olive/EPA

Maaliskuista matkaa perustellaan sillä, että johtokunta käsittelee säännöllisesti vesi-, ja jätehuoltoon sekä satamaan ja Nallikariin liittyviä asioita. Nelivuotisella johtokuntakaudella on ollut tapana tehdä tutustumiskäynti johonkin ulkomaan kohteeseen, jossa päästään tutustumaan kunkin toimialan näkymiin. Tällä kertaa kohteeksi on valittu Espanja.

Matkan ajankohta on 23.-27.3.2011. Barcelonassa ja sen lähistöllä on suunniteltu tutustuttavan muun muassa Port de Barcelona - satamaan, luonnonpuistossa sijaitsevaan ja maisemoituun entiseen Garrafin kaatopaikkaan sekä meren äärellä olevan 120 000 asukkaan Tarragonan kaupungin matkailuun.

Johtokunnan tutustuminen toimialallaan menestyviin toimintoihin ja toimijoihin on hyödyllistä, koska johtokunta joutuu tekemään toistuvasti niihin liittyviä ratkaisuja.

Matkan kustannusarvio johtokunnan osalta on noin 20 000 euroa. Lautakunta käsittelee matka-asiaa keskiviikon kokouksessaan.

Lähteet: YLE Oulu