1. yle.fi
  2. Uutiset

Jokirannan ravintolakilpailu käy kuumana - pudotuspeliä ei silti ole

Ravintolakilpailu Turun jokirannassa kiihtyy. Tämä ei kuitenkaan ole aiheuttanut pudotuspeliä, sillä asiakkaat ovat löytäneet jokiravintoloihin näin sesongin ulkopuolellakin. Yrittäjät ovat sitä mieltä, että uusillekin paikoille on edelleen kysyntää.

ravintolat
Lohta hiillostetaan.
Lohta hiillostetaan.YLE / Jussi Kallioinen

Vuonna 2007 kahden kollegansa kanssa ravintola Mamin avannut yrittäjä Marko Rauhala toteaa, että kilpailu pitää mielen virkeänä.

- Kilpailu on hieno juttu. Jokirannan alue on kuvainnollisesti Turun vatsa, ja mitä enemmän on rysiä, niin sitä enemmän on saalista. Joka päivä pitää skarpata ja olla tarkkana. Jokaista asiakasta on kunnioitettava ja työ on tehtävä nöyrästi, Rauhala toteaa.

Samoilla linjoilla on uusimman tulokkaan, ravintola Tintån ravintolapäällikkö Jaana Vuorenpää.

- Nämä ravintolat tukevat toisiaan ja odotamme, että niitä aukeaa vielä lisää. Varmasti kaikille riittää asiakkaita. Uskoisin, että mitä enemmän tulee vaihtoehtoja, niin itselle tulee olo tsempata entistä enemmän. Ja uusia asiakkaita kuitenkin tulee, kun he kyllästyvät joihinkin vanhoihin paikkoihin.

Rauhala ja Vuorenpää saavat jatkossakin olla hereillä, sillä joen vastapuolelle on avautumassa uudistunut Pinella. Lisäksi lähikortteliin on tulossa uusi viinibaari ja muutaman sadan metrin päähän kokonaan uusi ruokaravintola.

Reseptikirja vietiin käsistä

Ruokakulttuurin aallonharjasta kertoo jotain sekin, että Turun Kirjamessuilla syksyllä julkaistun Turku lautasella –kirjan 9 500 kappaleen painos on jo myyty loppuun. Kirjassa esitellään kymmenen jokivarren ravintolaa.

Toimittaja Heli Niemisen mielestä turkulainen ravintolakilpailu on terveellä pohjalla.

- Tilanne on mielenkiintoinen. Tänne on noussut pienen ajan sisällä monta pientä ja persoonallista paikkaa. Varmasti kaikille on tilaus.

Niemisen mielestä uutuuspaikat ovat tuoneet Turkuun aiemmasta tarjonnasta poikkeavaa bistro-henkisyyttä.

- Vahvasti tällainen bistro-tyyppinen ravintola, eli kooltaan pieni ja monipuolinen pistäytymispaikka, tuntuu Turussa pärjäävän. Viime keväänä julkistetulla Suomen parhaiden ravintoloiden listalla turkulaiset pärjäsivät hyvin ja nimenomaan bistro-tyylisiä paikkoja kehuttiin. Raati totesi, että Turusta on tullut Suomen bistro-ravintoloiden pääkaupunki.

Lähteet: YLE Turku / Sami Tammi

Lue seuraavaksi