1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkapallo nousee Euroopan kärkeen Eerikkilän valmennus- ja tutkimuskeskuksella

Tammelan Eerikkilän urheiluopistolle perustettava jalkapallon valmennus- ja tutkimuskeskus siivittää Palloliiton visiossa suomalaiset Euroopan TOP10:een. Keskus on osa liiton huippujalkapallostrategiaa.

Suomen Palloliitto
Suomen maajoukkuen tytöt Eerikkilän urheiluopistolla
Suomen maajoukkuen tytöt Eerikkilän urheiluopistollaEerikkilän urheiluopisto

Suomen Palloliitto ja Eerikkilän Urheiluopisto käynnistävät Jalkapallon valmennus- ja tutkimuskeskuksen helmikuussa.

Keskuksen tarkoitus on olla suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoiminnan henkinen koti ja hermokeskus. Sen perustaminen on osa Palloliiton vuoteen 2013 ulottuvaa toimintastrategiaa.

Hankkeen johtajaksi on kutsuttu Suomen Urheiluopiston valmennuskeskusjohtaja, apulaisrehtori Kyösti Lampinen. Hän aloittaa uuden työnsä keskuksen johtajana Eerikkilässä helmikuussa.

Euroopan kärkeen

- Jalkapallon valmennuskeskuksena Eerikkilä on määrätietoisesti panostanut lajin olosuhteiden kehittämiseen jo vuosia, joten valmennus- ja tutkimuskeskus on myös meidän näkökulmastamme luonnollinen osa kehitystä. Keskus istuu saumattomasti opiston arkeen, onhan sen yhtenä painopisteenä yksilökeskeinen pelaajakehitys, sanoo Eerikkilän Urheiluopiston rehtori Göran Enckelman.

- Palloliiton visio on olla Euroopan Top10:ssa vuonna 2020. Ammattimaisesti toimiva valmennus- ja tutkimuskeskus on yksi konkreettisista toimenpiteistä, joita tarvitaan unelman saavuttamiseksi, Enckelman muistuttaa.

”Jalkapallo tiennäyttäjäksi”

Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen alleviivaa, että valmennus- ja tutkimuskeskus on tärkeä osa Palloliiton huippujalkapallostrategiaa.

- No kyllä meillä tavoitteena on, että jalkapallo nousee joka osa-alueilla kisailemaan Euroopan kärkeen, minne erityisesti miesten puolella on vielä pitkä matka. Mutta kyllä me tosissaan teemme töitä sen eteen, että suomalainen jalkapallo Euroopan kärkimaita vastaan tulevina vuosina tasapäisesti kisaa, sanoo Lipponen.

Kyösti Lampinen puolestaan kiittelee Palloliiton strategiaa, joka antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pitkäjänteiseen ja kestävään kehittämiseen.

- Uskon suomalaisen jalkapallon olevan tulevina vuosina tiennäyttäjä suomalaisen huippu-urheilun muutosprosessissa, Lampinen sanoo.

- Jalkapallon valmennus- ja tutkimuskeskuksen tehtävä on omalta osaltaan koulutuksen, kehittymisen seurannan, tutkimuksen ja tiedonjakamisen sekä kansainvälistymisen avulla olla mahdollistamassa jalkapalloperheen hyvinvointia, sanoo tuleva johtaja.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi