1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perhetyö

Pienten lasten vanhempien parisuhteet kriisissä - miehet hakevat apua

Erityisesti 30 – 39 -vuotiaat pienten lasten vanhemmat hakeutuivat yhä enemmän perheneuvonnan avun piiriin. Hämeenlinnassa seurakunta on joutunut palkkaamaan lisää neuvojia. Arjen hektisyys ja työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen vaikeudet kuormittavat parisuhdetta.

Perheneuvojan pakeille tullaan pääasiassa parisuhdeongelmien ja -kriisien vuoksi. Keskustelemaan voi tulla yksin, yhdessä puolison tai koko perheen kanssa. Miehet hakevat entistä useammin apua. Kuva: Heli Mäkikauppila / Yle

Seurakunnan perheneuvonnalla suuri kysyntä Hämeenlinnassa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksessa kävi viime vuonna ennätysmäärä asiakkaita.

Kaikkiaan keskusteluapua annettiin 570 ihmiselle.

Neuvottelukeskuksen johtaja Päivi Kähkönen kertoo että viime vuonna neuvontatiimi palkattiin yksi ihminen lisää helpottamaan tilannetta. Nyt keskuksessa on viisi neuvojaa.

Tänä vuonna seurakunta haluaa lisätä vanhempien erotilanteessa tarjolla olevia perheasioiden sovittelupalveluja.

Neuvojan pakeille tullaan pääasiassa parisuhdeongelmien ja -kriisien vuoksi. Keskustelemaan voi tulla yksin, yhdessä puolison tai koko perheen kanssa.

Miehet hakevat entistä useammin apua

Hieman yllättäen asiakkaista 40 prosenttia on miehiä.

- Asiakasmäärä kasvoi kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisesti 30 – 39 -vuotiaat pienten lasten vanhemmat hakeutuivat perheneuvonnan avun piiriin. Arjen hektisyys ja työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen vaikeudet kuormittavat perheen ihmissuhteita, erityisesti parisuhdetta, toteaa Kähkönen.

Neuvottelukeskuksen palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.