Karvaaja: Kuuneja ja kaistakiekkoa

Zamboni on kiertänyt liigakaukaloissa kuin teinilada toria mutta turkulaisia lukuun ottamatta tapit ovat yhä tiukasti partnerin takaosaston tuntumassa. Karvaajan on aika niputtaa alkukauden latteudet ja vieläkin suuremmat latteudet virkkeiden muotoon.

Kuva: YLE Lahti

Paljon on pullakahvia ja Rennietä valunut urheilujournalistien ruokatorvista viime viikkojen aikana. Väärään kurkkuun ei ole tarvinnut koko satsia niellä, tuttuakin tutumpaa on vatkaus SM-liigassa ollut. Poikkeuksena porilainen hulluus, joka on muuttunut skitsofreniaksi. Kukaan (paitsi tietysti Karvaaja) ei olisi ennen kautta uskonut Ässien olevan siellä missä joukkue nyt on. Porissa? Ei, kun kolmantena. Menestyksen kruunaisi jos Yö-yhtye ilmoittaisi lopettavansa.

Floppina voitaneen pitää Kärppiä, joka tuhlaa tällä hetkellä surutta niin omia kuin yhteistyökumppaneilta kuse… ansaittuja ropoja ostamalla kaikkea, minkä selässä on eksoottinen sukunimi. Mikäpä siinä, polliisipatsaan äärellä ei Poikaa keväällä kuitenkaan nostella, mutta rössypottua saa toki santsata. Mikä on muuten parasta Oulussa? Etäisyys etelästä.

Aasinsiltana edellisestä Helsinkiin. Stadin ruåtsalaisempi joukkue on aloittanut mallikkaasti mutta ei huolta, aikaa ylimieliseen sleebailuun ja noloon kompurointiin on vielä paljon. Kari ”Cyrano” Jalonen yrittää epätoivoisesti nuolla paljasjalkaisten jalkapohjia ja käyttää joukkueen vähempiälyistä osastoa nuijanaan. Kauden noloin ”tanssiinkutsu” nähtiin kun Ilari ”Kuuni” Melart halasi Jere ”Mitään en o ottanu” Karalahtea ottelurangaistusten edestä. Old time hockey ja blaa blaa. Vitsi on vanhentunut ja lapset varttuneet, miksei myös IFK?

Ville Peltonen sen sijaan on ollut hampaidensa veroinen soturi. Hymy ei häikäise mutta maalia sylkee. Kuka enää uskaltaa väittää, että seniorikansalaiset ovat vain jarrukentällisiä kassajonossa?

Lahtelaisittain sarjataulukko on hmm… tuttua tuijotettavaa? Kaistapeli, jossa kaistaa ei vaihdeta, on lyönyt läpi todenteolla huonekaluareenalla. Mika ”Kurre” Toivolan oravaorkesteri hakkaa päätä hyppyrimäen betoniin ja tuloskäyrä näyttää tasaista janaa. Samassa ollaan missä viime kaudellakin.

Lahden seurakuntayhtymälle tiedoksi, kannattaa siirtää saarnahetket Ristinkirkon katedraalista jääkiekkopyhättöön. Tunnelma on niin harras, että vesikin muuttuu viiniksi. Hallilla tosin olueksi mutta sama se, kunhan ei tarvitse selvänä katsella.

Lopuksi Karvaajaa kertoo vitsin: TPS.

Ps. Edellisellä kerralla jotkut neropatit filologit näsäviisastelivat Karvaajan länsisuomalaisen murretietämyksen puutteesta. Kun oli kuulemma Turku ja Pori mennyt sekaisin. Karvaaja vastaa palautteeseen niin omasta kuin koko eurooppalaisen sivistyksen puolesta: EVVVK. Länsisuomalainen molotus on tervejärkiselle kärsimystä ja verrattavissa koulukiusaukseen. Hävetkää ja opetelkaa suamenkiäli. Kiitos ja pyllistys.