1. yle.fi
  2. Uutiset

HK Scan keskittää sianlihan käsittelyn Forssaan

HK hoitaa jatkossa itse tähän asti ulkoistamansa sian leikkuun Forssassa. Kaiken sianlihan käsittelyn keskittäminen merkitsee, että HK Ruokatalon edessä oleva henkilökunnan vähentäminen ei koske Forssan yksikköä.

HKScan
HK Ruokatalon Forssan tehdasrakennus
YLE / Eeva Hannula

HK Scan Finlandin toimitusjohtaja Jari Leija sanoo, että yrityksiä, jotka ovat hoitaneet HK Ruokatalon lihanleikkuuta alihankintana, on Etelä-Suomessa muutamia. Keskittäminen lisää Forssan volyymejä merkittävästi, kertoo HK Scan Finlandin toimitusjohtaja Jari Leija.

Mellilän teurastamon mahdollisesta lakkauttamisesta ei vielä ole tehty päätöksiä. Ratkaisut sikaa teurastavan Mellilän yksikön tulevasta roolista tehään kuukauden kuluttua. Työnantaja ja työntekijäosapuoli ovat sopineet, että he sitoutuvat vasta solmittuun tuottavuusohjelmaan, jolla on tarkoitus parantaa yhtiön teollisten prosessien tuottavuutta keskimäärin 20 prosenttia.

Tuottavuusohjelman läpivieminen merkitsee noin 230 henkilötyövuoden vähentymistä HK Ruokatalon liiketoimintaketjussa mukaan lukien alihankkijat ja ulkoistetut toiminnot. Forssassa eivät työpaikat vähene, vakuuttaa HK Scan Finlandin toimitusjohtaja Jari Leija.

Toimitusjohtaja Jari Leija kiittää neuvotteluosapuolia tuottavuusohjelman neuvottelukulttuurista. Vuoden 1993 jälkeen näin suuria yt-neuvotteluja ei ole käyty ilman lakkoja, laskee Leija.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi