1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Alvettula, Hämeenlinna

Kyläkoulun hehkutus synnytti laulun

Alvettulan kyläkoulu sai oman koululaulun Hauholla. Hehkutuksen kohteena on koulun ilmapiiri, historia Suomi-filmin kohtauksineen sekä koulun väki.

Alvettula, Hämeenlinna
Alvettulan koulussa on hyvä ilmapiiri
Yle Häme

Opettaja Saija Virta ihastui Alvettulan kyläkoulun ainutlaatuiseen tunnelmaan viime syksynä. Musiikkialan ihmisenä hän sanoitti koululle laulun, säveltäjänä Jorma Kukkonen.

- Se kertoo koulun kulttuurihistoriallisesta merkityksestä ja vanhasta hisoriasta. Kaiken kauniin karamellikuoren sisällä on todella hyvää toimintaa. Kyläyhteisöstä saa hyvän lähtökohdan elämään näin ulkopuolisin silminkin tarkasteltuna, Saija Virta pohtii.

- Pihamaalla kun seisot, näät omin silmin ikkunan Suomi-filmin. Tällä kertaa kukaan ei kuitenkaan hyppää, kuten elokuvassa Tauno Palo syöksyi koulusta ulos.

Saija Virran mielestä hengen nostatus ja yhteisen hyvän pukeminen sanoiksi koskettaa kaikkia kyläläisiä.

- Ehkä tätä voidaan vielä tarvita, jos puhutaan, että tämä pitäisi lakkauttaa. Silloin laulu muistuttaisi, että näin hyvä koulu meillä on, Virta miettii.

Alvettulan koululle- laulun levytys sujui nopeasti Pekka Lampelan studiossa. Kitaristi Jukka Ängeslevä soitti kitaroita, Saija lauloi säkeistöt ja koulun 3-4. luokan oppilaat lauloivat omat osuutensa.

Alvettulan koulu kerää levyllä varoja koulun retkirahastoa varten. Levy ilmestyy lähiaikoina.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi