1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Urheiluvalmennus

Tuokkolasta KalPan päävalmentaja

Jääkiekon SM-liigassa kahdeksantena oleva KalPa on nimittänyt ensi kauden päävalmentajakseen Tuomas Tuokkolan. Tällä hetkellä seuran A-juniroiden päävalmentajana toimivan Tuokkolan sopimus on kaksivuotinen.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola Kuva: YLE / Markku Malinen

35-vuotias Tuokkola on työskennellyt aikaisemmilla kausilla KalPan edustusjoukkueen kakkosvalmentajana. Tuokkolan ympärille kootaan kahden-kolmen valmentajan ryhmä. Apuvalmentajien nimet julkistetaan todennäköisesti vasta kauden päätyttyä.

Toimitusjohtaja Sami Kapasen mukaan keskusteluissa on ollut esillä esimerkiksi Savonlinnan Pallokerhon päävalmentajan Pekka Tirkkosen nimi. Kapasen mukaan on todennäköistä, että nykyinen kakkosvalmentaja Mika Strömberg ei jatka seurassa ensi kaudella. KalPa neuvottelee parhaillaan myös Mika Kojonkosken jatkamisesta seuran fysiikkapuolen valmentajana.

Myös Suikkasen kanssa neuvoteltiin

Kuopiolaiset neuvottelivat joulun alla päävalmentajan pestistä TPS:n viime keväänä mestaruuteen valmentaneen Kai Suikkasen kanssa, mutta KalPan tiedotteen mukaan seura halusi edetä alkuperäisen suunnitelmansa mukaan ja valitsi Tuokkolan päävalmentajaksi.

Nykyisin Venäjällä KHL:ssä pelaavan Lokomotiv Jaroslavlin kykyjenetsijänä toimiva Kai Suikkanen kertoi YLE Savolle, että hän etsii ensi kaudelle valmentajanpestiä ulkomailta.

KalPa tiedotti joulukuun alussa, että nykyinen päävalmentaja Pekka Virta ei jatka seurassa ensi kaudella. Hänen on ennakoitu siirtyvän Turun Palloseuran päävalmentajaksi.