Arizonan ampujalle syyte Giffordsin murhayrityksestä

Yhdysvaltain liittovaltion suuri valamiehistö on nostanut Arizonan ampujaa vastaan syytteen kongressiedustaja Gabrielle Giffordsin murhayrityksestä. Arizonalaismiestä vastaan on jo aiemmin nostettu viisi rikossyytettä. Giffords on jo seisonut omilla jaloillaan, kertovat häntä hoitavat lääkärit.

Syyttäjäviraston mukaan nyt nostetut syytteet Giffordsin sekä kahden tämän avustajan murhayrityksestä ovat vain alkuaskel pitkässä oikeusprosessissa.

Mikäli ampuja todetaan syylliseksi, hän saattaa saada Giffordsin murhayrityksestä elinkautisen vankeustuomion. Toisaalta hän voi myös saada kuolemantuomion, mikäli hänet todetaan syylliseksi kuuteen murhaan.

Kuusi ihmistä kuoli ja 12 haavoittui, kun 22-vuotias arizonalaismies ammuskeli ruokakaupan edustalla Tucsonissa Arizonassa 8. tammikuuta.

Giffords seisoi, siirretään Houstoniin

Luodin päänsä läpi saanut Giffords on edelleen toipunut, kertovat häntä hoitavat lääkärit. Hän on seisonut avustettuna, ja hän pystyy myös liikuttamaan sekä käsiään että jalkojaan. Vielä on kuitenkin epäselvää, kuinka paljon voimaa hänellä on vartalonsa oikeassa puoliskossa.

Hoitavien lääkäreiden mukaan Giffords pyritään siirtämään perjantaina Tucsonista Houstoniin Texasiin, missä hänen miehensä, astronautti Mark Kelly työskentelee.