1. yle.fi
  2. Uutiset

Rohkea nainen vapautuu valokuvassa

Niin kauan kuin on ollut valokuvausta, on otettu rohkeita kuvia. Nyt rohkeita kuvia mennään myös otattamaan valokuvaamoon.

rohkeus
Huomenlahjakuvat ovat pikkutuhmia ja sensuelleja.
Marjo Väisänen

Huomenlahjakuvaus tekee tuloaan myös Pohjois-Suomeen. Nuoret morsiamet otattavat itsestään sensuelleja kuvia tuoreelle miehelleen.

- En sanoisi että ne on eroottisia, vaan pikemminkin pikkutuhmia, rohkeita ja raikkaita. Riippuu hirveästi asiakkaasta minkä tyyppistä kuvaa lähdetään hakemaan, kertoo valokuvaaja Marjo Väisänen.

Rohkeat kuvat päätyvät yleensä kansioon, mutta rohkeimmat ripustavat kuvansa esille kaikkien nähtäväksi.

- Jos se taiteellisesti otetaan, se on kaunis ja siinä on hieno valaistus niin miksipä ei voisi laittaa vaikka makuuhuoneen seinälle, Väisänen pohtii.

Pikkutuhmaa huumorilla höystettynä

Väisäsen tuore näyttely Upiaa pin uppia esittelee niin ikään rohkeita naisia. Näyttelyn idea sai alkunsa uudesta tuttavasta, joka toimii burleskitaiteilijana. Väisäsen tutut ja ystävät toimivat näyttelyn malleina.

- Aluksi ajattelin, että teen kahdentoista kuvan sarjan mutta halukkaita rupesikin sitten löytymään ja näyttelystä tuli laajempi, valokuvaaja naurahtaa.

Marjo Väisänen näkee nykynaiset rohkeina.

- Nyt uskalletaan olla enemmän esillä. Suomalainen perinteinen itsensä vähättely on toivottavasti väistymässä. Naisen ei tarvitse olla laiha ollakseen ihana. Rehevä nainen on upea, valokuvaaja toteaa.

Marjo Väisäsen Upiaa pin uppia -näyttely on esillä Oulun Lifestyle Kaupassa 26. helmikuuta saakka.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi