Morning Glory on hyvän tuulen elokuva

USA:laisesta aamu-tv–ohjelmasta kertova elokuva Morning Glory saa Esko Rautakorvelta neljä tähteä viidestä.

Kuva: Paramount Pictures

Terhakka nuori tv-tuottaja Becky Fuller saa paikan lopetusuhan alla kamppailevan aamu-tv lähetyksen tuottajana. Onnekseen Becky eräänä päivänä törmää toimituksessa legendaariseen uutisankkuriin Mike Pomeroyhin. Viekkaudella ja vääryydellä Becky onnistuu taivuttelemaan jo eläkeikää lähestyvän , hankalaksi tunnetun Pomeroyn tulemaan aamushown juontajaksi.

Uuden juontajan sisään ajamisessa on omat vaikeutensa, entinen uutishaukka Pomeroy ilmaisee avoimesti halveksivansa aamuohjelman kepeätä linjaa. lOmat ongelmansa luo sekin että Pomeroyn ja ohjelmaa vuosikausia vetäneen, entisen kauneuskuningattaren Colleen Peckin kemiat eivät todellakaan kohtaa. Ohjelma tuntuu ajautuvan kohti totaalista katastrofia, mutta Becky ei lannistu vaan laittaa kaikkensa peliin pelastaakseen niin ohjelman kuin työpaikkansakin.

Tämä pirteänkepeän hyvän tuulen elokuvan on ohjannut Roger Mitchell, jonka uran suurin menestys on komedia Notting Hill (1999). Tuon elokuvan tapaan elää myös Morning Glory paljolti nokkelan dialoginsa ja karismaattisten näyttelijöidensä varassa.

Tarinaltaan Morning Glory ei aivan täysillä jaksa innostaa. Erityisesti Beckyn sotkuista rakkauselämää kuvaavat jaksot ovat turhankin tuttuja monista aiemmista romkomeista. Parhaimmillaan leffa on kuvatessaan aamu-tv:n kieltämättä hupaisia lähetyksiä ja ohjelman kulissien takaista kaaosta.

Morning Gloryn pääosissa nähdään mainio kolmikko Diane Keaton, Harrison Ford ja noususuhdanteista uraa tekevä Rachel McAdams, jonka joku saattaa muistaa viimevuotisesta Sherlock Holmes leffasta. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä seitsemää kymppiä hätyyttelevä Harrison Ford roolissa jossa hänen ei tarvitse näyttää ikäistään nuoremmalta, vaan rypyt ja kumartuva ryhti ovat olennainen osa hahmoa.