1. yle.fi
  2. Uutiset

Animal Kingdom ahdistaa, mutta onnistuu

Sundancen elokuvajuhlilla viime vuonna Grand Jury Pricen voittanut Animal Kingdom on kovien Oscar-huhujen kohteena. Esko Rautakorpi antaa neljä tähteä viidestä.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Animal Kingdom -elokuva
Scanbox Entertainment

Vangitseva australialaisdraama on synkkä ja hurja kuvaus heroinistiäitinsä kuollessa sukulaistensa hoteisiin joutuvasta teini-ikäisestä Joshuasta. Äitinsä kanssa kahden asuneella Joshilla ei ole juurikaan ollut yhteyksiä sukulaisiinsa. Tähän on ollut hyvä syykin, sillä Joshin isoäiti poikineen ovat kovapintaisia rikollisia. Poliisit ovat jo pitkään jahdanneet perhettä ja silmukka heidän ympärillään alkaa käydä yhä tiukemmaksi. Joshin asettuessa taloksi on tilanne käymässä todella kuumaksi ja Joshin ainoa mahdollisuus selvitä takaisin edes jonkinlaiseen normaalielämään tuntuu olevan turvautua sukulaisia jahtaavan etsivään.

Jos elokuvassa Biutiful oltiin pahan kourissa, niin Animal Kingdomissa sitä ollaan vielä enemmän. Siinä missä Biutifulin maailmassa inhimillisyydelle annettiin edes jonkinlaista toivoa, niin tästä elokuvasta sitä ei tunnu löytyvän lainkaan.

Kaiken ahdistavuutta korostavat elokuvan tapahtumapaikat. Suuri osa kohtauksista on kuvattu rähjäisissä sisätiloissa, baareissa, toimistoissa, poliisilaitoksella, eivätkä suttuisilla takapihoilla ja ankeissa ostoskeskuksissa kuvatut ulkokuvat tuota maisemaa sen sympaattisemmaksi muuta.

Animal Kingdomin näyttelijäjoukosta on pakko nostaa esiin perheen matriarkkana nähtävä, Oscar-ehdokkuuden todennäköisesti nappaava Jacki Weaver, jonka esittämän isoäidin kanssa ei todellakaan kannattaisi asettua poikkiteloin

Lähteet: Esko Rautakorpi Kirjoittaja arvioi elokuvia muun muassa YLEn Aamu-tv:lle

Lue seuraavaksi