1. yle.fi
  2. Uutiset

Leirintäalueen siirto Jääskelään vie monta vuotta

Jyväskylän leirintäalueen siirtäminen Jääskelään vie useita vuosia. Päätösvaiheeseen leirintäalueen siirto on tarkoitus saada ennen kesälomia. Alueen perustamisen kokonaiskustannukset eivät vielä ole tiedossa.

leirintäalueet

Leirintäalueen paikkaa on Jyväskylässä etsitty jo jonkin aikaa, koska nykyisen, karavaanareita palvelevan, leirintäalueen haukkaa Jukupark-vesipuisto. Jääskelään hahmotellaan leirintaälueen lisäksi luontomatkailukeskusta ja vierasvenesatamaa.

Kaupungilla on ollut kahdeksan eri vaihtoehtoa uudelle leirintäalueelle. Jääskelä on nyt nousemassa ylitse muiden, kertoo kaupungin kehitysjohtaja Timo Rusanen.

- Jääskelä sijaitsee Päijänteen rannassa, sinne on kohtuullisen hyvät kulkuyhteydet ja siellä on riittävästi tilaa. Tilaakin on, sillä Jääskelän kokonaispinta-ala on lähes 300 hehtaaria.

Kaupunki on käynnistänyt niin sanotun masterplan-suunnitelman, joka valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Silloin kustannuksista on enemmän tietoa. Rusanen arvelee, että vaikka päätös leirintäalueesta saataisiinkin nopeasti, vie useita vuosia ennen kuin Jääskelässä voidaan ottaa leiriytyjiä vastaan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi