Talvikeitto

Tällä viikolla uusi kokkimme Maria Jokela valmistaa pakkaspäiviin sopivaa soppaa. Tämä resepti ei kuitenkaan sovi kiireiselle kokille, makuja saa hauduttaa kattilassa pitkään ja hartaasti.

Voita & Sokeria
Talvikeitto
YLE

Ohje kuudelle

Tarvikkeet:

2rkl oliiviöljyä

300g porsaankylkeä siivuina

2 tlk (yht. n. 500g) kokonaisia säilyketomaatteja

2 tlk (n. 700g) valkopapuja suolaliemessä

2 tlk (n. 700g) kidneypapuja suolaliemessä

0,5 l lihalientä

1 punainen paprika

3 sipulia

3 valkosipulin kynttä

2 kuivattua chiliä

3 rkl tomaattipyrettä

tuoretta timjamia

suolaa

sokeria

mustapippuria myllystä

Lisäksi ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia ja tuoretta maalaisleipää

Tee näin:

Pilko porsaan kylki pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, chili ja paprika. Paloittele kokonaiset säilyketomaatit muutamaan osaan.

Ruskista porsaankylkeä paloina paistinpannulla oliiviöljyssä.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä suurehkossa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota kunnes ainekset ovat pehmentyneet.

Lisää joukkoon kauniisti ruskistuneet lihat ja tomaattipyre sekä kuutioitu paprika. Lisää paistinpannulle, jossa ruskistit lihat, tilkka vettä ja kaada se kattilaan. Näin saadaan talteen kaikki maut.

Lisää tomaatit ja pavut sekä lihaliemi. Mausta suolalla, mustapippurilla, tuoreella timjamilla sekä teelusikallisella sokeria.

Anna kiehua tunnista puoleentoista tuntia miedolla lämmöllä.

Tarkista että maku on kohdallaan. Tarjoa rapean maalaisleivän ja ranskankermanokareen kanssa.

Ohje: Maria Jokela