1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Nine-musikaali etsii kadonnutta luovuutta

Imatralla lauantaina kantaesityksensä saava Nine-musikaali nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Luovuutensa kadottaneesta elokuvaohjaajasta kertova musikaali tuo vierailevina tähtinä Karelia-salin lavalle 16 naista ja yhden miehen.

Satu Silvo ja Sinikka Sokka
Maailmalla mainetta niittänyt musikaali Nine saa Suomen ensi-iltansa Imatralla ensi lauantaina. Kaksi musikaalin kirkasta naistähteä, Satu Silvo ja Sinikka Sokka, vierailivat Aamu-tv:ssä.

YLE:n Aamu-tv:ssä maanantaina vierailleet musikaalitähdet Satu Silvo ja Sinikka Sokka tietävät, miltä luovuuden kadottaminen tuntuu myös todellisessa elämässä.

- Silloin alkaa olla itsensä etsimisen paikka, kun huomaa, että helpoin tapa tuli taas ensimmäisenä mieleen. Kysyn silloin, tyydynkö siihen vai yritänkö etsiä muita ilmaisutapoja, Sinikka Sokka toteaa.

Satu Silvolla vauhtia oli 90-luvun alkupuolella liikaa. Hän jäi pois Helsingin kaupunginteatterista, jossa oli työskennellyt kymmenisen vuotta.

- Kun teki sekä teatteria että tv-sarjaa ja oli kaksi pientä lasta, niin koin sellaisen ehtymisen tunteen, Silvo sanoo.

Kun mitään sanottava ei ole

Frederico Fellinin elokuvaan perustuvan Nine-musikaalin päähenkilö on kuuluisa elokuvaohjaaja Guido Contini. Satu Silvo näyttelee tämän karismaattisen herran vaimoa ja muusaa. Sinikka Sokka on puolestaan Continin elokuvatuottaja, joka odottaa tältä uutta tuotantoa.

- Musikaalissa on kyse siitä, kun kuuluisa elokuvaohjaaja huomaa oman luovuutensa ehtyneen ja yrittää saada sen takaisin hinnalla keinolla millä hyvänsä. Continin viime vuodet ovat menneet itsensä hakemiseen ja naisseikkailuihin. Tulee seinä eteen, ettei olekaan mitään käsikirjoitusta eikä mitään sanottavaa, Sokka luettelee.

Imatran Kulttuurikeskuksessa esitettävään musikaaliin on myyty ennakkoon jo 8 000 lippua. Musiikki ei ole pelkkää Hollywood-musiikkia. Mukana on jopa kirkkolaulua ja etnistä musiikkia.

16 naisen ja yhden miehen vierailijaryhmä näkyy ja kuuluu Imatralla. Sinikka Sokka tutustui Satu Silvoon teatterikorkeakoulussa toimiessaan tämän improvisaatio-opettajana. Nyt naiset ovat ensimmäistä kertaa yhdessä lavalla.

- Tämä on ollut oivallinen mahdollisuus tutustua, Sinikka Sokka sanoo.