Lapsilisien pilkkominen ihmetytti nettikommentoijia

Toimeentulotukia saavien lapsiperheiden tuista vähennetään automaattisesti lapsilisät. Parikymmentä vuotta jatkunut käytäntö leikkaa lapsilisät lähes kymmenesosalta lapsiperheiltä. Nettikeskustelijat ovat ihmetelleet vuosia jatkunutta käytäntöä ja arvostelleet tukipolitiikkaa.

Kotimaa
Lapsia koulussa.
YLE

Nimimerkki Heti korjattava korjaisi tilanteen.

"Tämä on oikeasti ihan kauheaa. Onneksi vaalien alla, nyt on varmaan intressiä asian pikaiseen korjaukseen !"

Nimimerkki Kyykytetään, kyykytetään...ei pidä nykymenosta.

"Yksi niistä lukuisista epäkohdista joita päättäjämme saavat suu hymyssäsuin tehdä. Kidu tai menesty, on vallitseva arvo yhteiskunnassamme. Nähtävästi päättäjät eivät vieläkään tajua millaiseen karikkoon he ovat päätöksillään kansalaisemme ajaneet: epävarmuuteen, ahdinkoon, velkaantumiseen, korkeisiin veroihin.... enpä jaksa jatkaa."

Nimimerkki miksei ennen tästä ole puhuttu? odottaa puolueiden nostavan hihoja.

"Nyt on vaailt tulossa ja lapsilisien paluttaminen kaikkien köyhimmille on yksi teema jota varmaan jokainen menestystään ajatteleva puolue haluaa ajaa"

Nimimerkki Hamara kyselee järjen perään.

"Järjetön toimintamalli. Voidaankin kysyä suoraan kuka on vastuussa näistä päätöksistä? Mikään näistä (lapsilisä ja elatusapu) tuloista ei saa millään muotoa vaikuttaa toimeentulotukeen."

NImimerkki On lottovoitto syntyä Suomeen on sanaton.

"Vetää sanattomaksi, ja silti tekee mieli kommentoida: tämä on todella törkeää, nk. hyvinvointivaltiossa!"

Nimimerkki tolkkua kommentoi lapsilisien säilyttämisen puolesta.

"Lapsilisien tulee olla kaikille perheille maksettava etuus, jossa tulot eivät saa olla määräävässä asemassa, eivät hyvin toimeentulevien eikä heikommassa asemassa olevien keskuudessa."

Nimimerkki Jokin tolkku sentään kertoo elämästään.

"Ongelma huomataan kaksi vuosikymmentä myöhemmin ja nyt se on jokin suuri vääryys? En ryhtynyt lastentekoon, sillä tiesin ettei valtio toimi turvaverkkona ja töihin oli mentävä. Olisin mielummin ollut kotona toteuttamassa biologisia viettejäni."

Lähteet: YLE Uutiset