Heikki Hiilamo ryhtyy Vihreiden ehdokkaaksi Uudellamaalla

Kelan tutkimusprofessorina työskentelevä köyhyystutkija Heikki Hiilamo, 46, asetuttuu eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellamaalla. Hiilamo haluaa omien sanojensa mukaan rakentaa Suomesta reilumpaa yhteiskuntaa, joka turvaa kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvinvointiin.

Professori Heikki Hiilamo. Kuva: Yle

Hiilamo perustelee päätöstään asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa mm. oikeudenmukaisuuden ja reiluuden arvoilla, minka seurauksena yhteiskunnassa aletaan arvostaa kohtuutta.

- Olen valmis tekemään kaikkeni, jotta Suomi olisi oikeudenmukainen, kannustava ja kohtuullinen maa meille kaikille. Uskon, että reiluus on avain hyvinvointiin. Ahneuden valtakaudesta on siirryttävä kohtuullisuuden arvostamiseen, hän sanoo tiedotteessaan.

Veroja hän on valmis keräämään enemmän niiltä, joilla on enemmän maksukykyä. Sosiaaliturva ei myöskään saisi estää ihmisiä itse parantamasta toimeentuloaan ja hyvinvointiaan, Hiilamo sanoo.

Sivistyksen hän näkee itseisarvona, jota ei pitäisi katsoa pelkästään työelämän tarpeiden kautta.

Hiilamolla on useita akateemisia oppiarvoja ja hän on Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan dosentti. Hän on myös työskennellyt Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön johtajana. Hän on ollut myös toimittaja.