1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aikakausjulkaisujen ja lehtien vähittäiskauppa

Kantahämäläiset rakastavat ristisanoja

Ovatko hämäläiset sananokkelia? Ristikoita myytiin Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä viime vuonna irtonumeroina kokonaismyyntiin verrattuna huomattavasti enemmän kuin muualla maassa keskimäärin.

Aikakausjulkaisujen ja lehtien vähittäiskauppa
Ristikkomaailma tuo sanaristikot verkkoon.
YLE

Pelkästään Hämeenlinnassa ristikoita meni kaupaksi 300 000. Rautakirjan tilastoista ilmenee myös, että kaikkien irtolehtien myyntikehitys vaihteli paikkakunnittain.

Eniten irtolehtien myynti kasvoi viime vuonna Forssassa, missä myynti kasvoi lähes 7% edellisestä vuodesta. Hämeenlinnassa myynti kasvoi vajaat neljä prosenttia.

Rautakirja Oy Lehtipisteen kaupallisten toimintojen johtaja Marjut Rajala kertoo, että Hämeenlinnalle leimallista oli se, että asumista käsittelevien lehtien myynti oli Hämeenlinnassa suurta.

Tilastoissa asuminen ja puutarha kiinnostavat muutenkin suomalaisia. Niiden irtonumeromyynti kasvoi toistakymmentä prosenttia vuoden aikana. Samoin kauppansa aiempaa paremmin tekivät naistenlehdet ja sanomalehdet.

Lehtipisteen mukaan suomalaiset ostivat viime vuonna irtonumeroina melkein 108 miljoonaa lehteä ja maksoivat niistä 250 miljoonaa euroa.

Kirjoista lehtihyllyissä kiinnostavat sarjakuvat, niiden myyntikuningas on Aku Ankan taskukirja.

Lehtikaupan markkinajohtaja on S-ryhmä.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi