Hyppää sisältöön

Gartner: Mobiilisovelluksia ladataan tuplasti enemmän kuin viime vuonna

Erilaisia mobiilisovelluksia ladataan tänä vuonna yli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna, arvioi analyysiyhtiö Gartner. Gartner odottaa, että tänä vuonna mobiilisovelluksia ladataan 17,7 miljardia kappaletta, kun viime vuonna latauksia tehtiin 8,2 miljardia.

Ensimmäinen mobiilisovelluksia myyvä kauppa avattiin heinäkuussa 2008. Tämän jälkeen sovelluksia on ladattu kiihtyvään tahtiin ja Gartner arvioikin, että vuonna 2014 latauksia tehdään jo 185 miljardia.

Mobiilisovelluksia myyvien kauppojen myynnin Gartner ennustaa nousevan tänä vuonna noin 11,6 miljardiin euroon. Viime vuonna myynti oli lähes neljä miljardia euroa.

- Monet ovat pohtineet, onko latausvimma vain ohimenevä muoti-ilimö. Me emme usko siihen. Uskomme vahvasti, että latauskaupoilla on melkoiset mahdollisuudet edessään, Gartnerin tutkimusjohtaja Stephanie Baghdassarian sanoo.

Gartnerin arvion mukaan Applen App Storen osuus latauksista oli viime vuonna lähes yhdeksän latausta kymmenestä. Gartner uskoo, että App Store pysyy selvänä markkinajohtajana myös vuoteen 2014 asti ulottuvan ennustejakson ajan.