Sijoitusrahastot kiinnostuivat Espanjan säästöpankeista

Useat sijoitusrahastot ovat kiinnostuneita sijoittamaan Espanjan ongelmissa kamppaileviin säästöpankkeihin. Espanjan hallitus on sanonut kansallistavansa maan säästöpankit, jos ne eivät täytä uusia, tiukkoja pääomavaatimuksia.

talous

Uudet pääomavaatimukset on saavutettava syyskuuhun mennessä. Uusi oman pääoman vakavaisuusvaatimus on korkeampi kuin viime vuonna hyväksyttyjen Basel III -säädösten edellyttämä seitsemän prosenttia.

Maanantaina Espanjan talousministeri Elena Salgado sanoi, että vakavaraisuusvaatimus olisi kahdeksan prosenttia. Keskiviikkona Salgado puolestaan kertoi televisiohaastattelussa, ettei uutta prosenttivaatimusta vakavaraisuudesta ole lopullisesti päätetty. Salgado arveli, että vaatimus olisi 9-10 prosenttia.

Uusi oman pääoman vakavaisuusvaatimus on kahdeksan prosenttia. Vaatimus on siten korkeampi kuin viime vuonna hyväksyttyjen Basel III -säädösten edellyttämä seitsemän prosenttia.

Uutistoimisto AFP:n haltuunsa saaman raportin mukaan säästöpankkien pelastamisesta kiinnostuneet sijoitusrahastot todennäköisesti vaatisivat vastineeksi paikkaa pankkien halllituksissa.

Lähteet: AFP, AP