Koivun lehti putosi

Jopa helpotti. Tiistai-illan voitto teki kaikille hyvää. Ja mikä tärkeintä, voitto tuli kahdeksan tappiopelin jälkeen ja heti uuden valmentajan ensikosketuksesta. HPK-voitto pudotti painavan lehden Koivun sydämeltä.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Oskun osumat
YLE

Big Daddy, eli isä-Koivu, päätti sitten lopultakin suostua Tepsin hallituksen kosintaan. Koivun seesteinen arki ravintola- ja kiinteistöbisneksessä vaihtui nyt hikiseen pukuhuoneeseen. Kaupan päälle tulivat vielä ne suuret toiveet ja odotukset.

TPS:n tilanne oli viikko sitten surkea. Karsintapeikko oli alkanut kasvaamaan entistä hurjemmaksi. Jotain piti keksiä. Vaihtoehdot olivat kuulemma vähissä. Iso ja jämäkkä Jukka Koivu oli vastaus tähän tilanteeseen.

Nyt TPS-paattia ohjaa kokenut isähahmo, joka on kasvattanut jo kaksi NHL-tähteä ja aika liudan muita liigakelpoisia pelureita. TPS:n junioriakatemia on jo kulkenut Jukka Koivun tähdittämänä ja nyt on liigajoukkueen vuoro.

Ensin tuli ei, sitten ehkä ja lopulta mikä ettei. Hevosmiesten tietotoimiston korvat olivat kuulleet sen lauantai-iltaisen puhelinkeskustelun, jonka aikana Koivu oli lopulta taipunut. Monta vaatimusta oli hallitus kuulemma joutunut nielemään, ennen kuin Koivu kosinnalle kumarsi. Nyt on paketti siinä ruodussa, jonka Koivu halusi.

Kokeneena kehäkettuna Jukka vähätteli tiistaista voittopeliä ja arvosteli suureen ääneen joukkueen heikkoa esitystä. Tällä hän varmisti sen, että pelaajien puseroon ei pesiydy liian hyvä olo, eikä voitto kasvata yleensäkään liian suuria odotuksia.

Loppukauden tavoitteeksi isä-Koivu naulasi yhden pykälän parantamisen. Sillä kyllä vältytään karsintapeleiltä, mutta sijoitus on kuitenkin toiseksi huonoin. Eikö tällä joukkueella ole tosiaankaan potentiaalia parempaan?

Koivun edellinen pelastusoperaatio nähtiin Raumalla. Keväällä 2006 Lukko vältti Koivun ohjaamana karsintapelit ja sijoittui sarjassa toiseksi viimeiseksi.

Loppuviikon kaksi Ilves-peliä kertovat meille lisää. Tänään Koivun klapit kolisevat Hakametsän hallissa hurjaan vireeseen äityneen Tampereen Ilveksen vieraana. Sama takkuturkki luistelee heti perään lauantaina Turkuhalliin Tepsin vastustajaksi.

Koivun lehti on näissä peleissä kovan paineen alla. Pelikirjan sivujen ja oppien pitäisi kestää hyvin niin sanottua, helppoa vastustajaa vastaan. Nyt pelataan siis ne kaksi tämän kauden sarjaan kuuluvaa uutuutta. Pelit itse valittua vastustajaa vastaan. Loppuviikko kertoo, tuliko tehtyä oikea valinta.

Tepsin motivaatio jo toiseen valmentajavaihtoon oli kyllä selvillä, mutta mikä sai isä-Koivun lopulta taipumaan tähän hätään?

Mahtaakohan kyseessä olla hurjasti kasvavan Koivu-dynastian koeajo ajopelillä nimeltä HC TPS Turku Oy? Testaileeko Koivukonserni tässä samalla, olisiko Tepsistä omaksi tai suurempien sijoitusten kohteeksi? Ravintola, kerrostalo ja jääkiekkojoukkue, näinkö se menee?

Rakasta radiotasi. Illan kiekkokierros sekä Tepsin ja Koivun seuraava näytös, tänään klo 18 , täällä, meillä, Radio Suomessa.

Lähteet: Osku Laukkanen / YLE Turku