1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuussa varaudutaan sähkökatkoksiin

Tuleva viikonloppu on haasteellinen sähkönjakelun kannalta, koska pakkasen ennustetaan lauhtuvan ja lunta odotetaan lisää. E.ON Kainuu on varautunut lumikuormiin koko talven ajan.

Kotimaan uutiset
Tykkyluminen metsä.
YLE

Tammikuun viimeinen viikonvaihde on suurennuslasissa energiayhtiö E.ON Kainuun palavereissa.

- Pidämme palavereita viikoittain, torstaina mietitään miten tulevaan viikonloppuun varaudutaan, kertoo verkostojohtaja Paula Ala-Nojonen.

Ennakoivasta työstä huolimatta sääolosuhteet näyttävät haastavilta.

- Olemme poistaneet lunta johtimien rakenteista jo puolentoista kuukauden ajan. Myös johtokadun ulkopuolelta kallistuneita puita on raivattu. Mehän emme saa koskea johtokadun ulkopuolella oleviin puihin ennen kuin ne vaarantavat sähkönjakelua, sanoo Ala-Nojonen.

- Viikonlopuksi sää lauhtuu ja lunta sataa lisää, voi olla, että häiriöitä tulee. Kuinka laajoja, sitä on vaikea sanoa. Yksittäisiä häiriöitä on ollut, mutta ennakoivalla työllä tilanne on saatu pidettyä kurissa, lisää Ala-Nojonen.

Kainuun itäosissa vaikein tilanne

E.ON Kainuussa muistellaan, että vuonna 2006 lumitilanne oli erittäin hankala.

- Ei tämä pahin tilanne ole. Suurimmat lumikuormat ovat alueemme eteläpuolella, mutta lunta ehtii vielä tulla. Helmikuun puolessa välissä aurinko alkaa sulattamaan lunta, sanoo verkostojohtaja Paula Ala-Nojonen.

E.ON Kainuun alueella ongelmallisia paikkoja ovat Kainuun itäiset osat, jossa on eniten lunta. Myös Kajaanin eteläpuolella, Pyhännällä ja Puolangalla on ollut häiriöitä tämän talven aikana.

- Sähkökatkot ovat aina asiakkaalle kiusallisia, varsinkin, kun se tapahtuu Mäkäräisen ampumahiihdon aikaan, kertoo Ala-Nojonen.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi