1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kumman kaa?

Joskus vitsit tai sen tapaiset eivät vaan naurata. Tämä voi olla juuri sellainen. Kumman kaa TPS:n olisi parempi aloittaa liigakarsinnat? Olisiko se Mikkelin Jukurit vai KooKoo Kouvolasta? Toinen niistä on maaliskuussa liigajumboa vastassa, ennakoi Osku Laukkanen.

Kuva: YLE

Yksi telkkarin sketsisarjoista on nimeltään: Kumman kaa? Sarja kertoo kahdesta koulussa työskentelevästä naisesta, joiden päivät kuluvat rattoisasti yhdessä jos toisessakin pulmassa. Ihan hauskaa.

Tänään tämä otsikko: Kumman kaa, on kummasti mielessä. Valitettavasti se ei nyt kyllä naurata, saati hymyilytä. Ei sitten yhtään.

Tepsin keskiviikkoiltainen esitys humppakaupungin Kisapuistossa ei vakuuttanut. Ei liikkunut, eikä kulkenut. Niinpä se oli sitten jo seitsemäs peräkkäinen tappio mestarin vyölle tähän hätään. Liigajumbo naulasi eilen itsensä pohjalle hyvin tiiviisti. Nyt sitä ollaan sitten jo ihan omalla kymmenluvulla.

Ensimmäinen takaiskumaali pamahti jo parin minuutin pelin jälkeen. Toinen kilahti toisen erän lopulla. Kolmannessa TPS sentään onnistui yhden kerran. Ilman maalivahti Atte Engrenin huippupelastuksia numerot olisivat olleet paljon pahemmat. Engren venyi jälleen kiekkojen tielle lähes 40 kertaa.

SaiPa sen sijaan raapii pisteitä silloin kun niitä on tarjolla ja kun niitä kannattaa ottaa. Nyt eroa jumbopaikkaan ja Tepsiin on jo kuusi pistettä. Lupsakka karjalaisseura porskuttaa nyt ansaitusti jumbopaikan edellä.

Täksi kaudeksi Etelä-Karjalassa ladattiin piippuun suuret toiveet pudotuspeleistä. Mutkia on ollut matkassa, mutta keltamustien kymppijuna-unelma on elossa, toisin kuin meillä.

Parasta tässä sketsisarjassa on tietenkin se, että pelejä on Tepsillä vielä 18 jäljellä. Siinä kyllä ehtii liigakarsijan paikan välttämään, jos vain osaa ja onnistuu. Saipa ja Pelicans sekä miksei myös Ilves ja Kärpät ovat saavutettavissa. Jos näin käy, ei tarvitse miettiä mitään liigakarsintoja kummankaan kaa.

Mutta, jos peli kulkee näitä latuja, niin silloin ei hyvä heilu! Ei. Ihan oikeasti, ihan aikuisten oikeasti, herätys TPS, herätys joukkue. Ette te ole noin huonoja.

Vai onko meidän TPS kannattajien ihan oikeasti ruvettava jo miettimään, missä se Mikkeli tai Kouvola sijaitsee. Ja onko meidän pian ihan oikeasti mietittävä, että kumman kaa?

Rakasta radiotasi. Torstainakin on pisteitä jaossa Radio Suomen kiekkokierroksella klo 18 alkaen. Pysykääpä kanavalla, herkeämättä.