Koomikko ei halua esiintyä kotikylällään

Pian kymmenen vuotta yleisöjään hauskuuttanut Pekka Jalava sanoo, että esiintyminen Taivalkoskella tahtoo mennä yleiseksi hulinaksi. Siksi taivalkoskelainen stand up -koomikko ei mielellään esiinny kotikylällään.

Pekka Jalava
Pekka Jalava. Stand up.
Taivalkoskelaissyntyinen stand up -koomikko Pekka Jalava ei esiinny mielellään kotikylällään.YLE/Ensio Karjalainen

Pekka Jalava on esiintynyt uransa aikana vain kaksi kertaa Taivalkoskella. Viime vuosina Koillismaalle suunnatessaan Jalava valitsee usein esiintymispaikakseen Kuusamon. Naapuria kun on kiva ivata.

- Kotikylällä yleisö vaan katselee, että onpa se Jalavan poika taas kasvanut. Kuusamossa sen sijaan kukaan ei tunne minua henkilökohtaisesti, mutta niillä on kuitenkin käsitys, että mistä olen kotoisin. Sillä tavalla on hauska esiintyä Kuusamossa.

Stand upin pariin Pekka Jalava sanoo ajautuneensa ontuvan suunnittelun vuoksi. Mies on mielestään huono suunnittelemaan töitä.

- Joskus on käynyt mielessä, että jotain muutakin voisi tehdä, mutta en minä osaa. Jos minä olisi työhönottaja, en ottaisi itseäni töihin. Kuka nyt ottaa töihin tällaisen, joka osaa vain seistä lavalla ja puhua, Jalava hörähtää.

Stand up on nousussa

Pekka Jalava näkee stand up -komiikan olevan kohtalaisessa nousukiidossa.

- Viime aikoina esiintymispaikat ovat olleet melkoisen täysiä. Loppuun myytyjä klubejakin on yhä useammin. Lajilla menee ihan hyvin.

Rukalla järjestetään parhaillaan neljä päivää jatkuva Tunturitomaatit -nimeä kantava stand up -festivaali. Matkailukeskuksen ravintoloissa esiintyy 13 Suomen eturivin koomikkoa Jalavasta Ismo Leikolaan. Viimeiset esitykset nähdään Rukalla lauantaina.

Lähteet: YLE Oulu / Ensio Karjalainen