Pilleri palasi ulkojäälle Kazanissa

Jääpallon MM-kisat käydään tänä vuonna ulkojäällä. Lappeenrantalainen Ilkka Vainikka toimii kilpailuissa kansainvälisen sääntö- ja erotuomarikomitean puheenjohtajana. Vainikan mukaan paluu lajin perinteisiin olosuhteisiin on sujunut hyvin. Pientä mutinaa on aiheuttanut pakkasen heikentämä jää.

urheilutapahtumat
Ilkka Vainikka
Pekka Huovila

Torstaina Suomi pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa, ja viikonloppuna ratkotaan mitalit Venäjällä pelattavissa MM-kisoissa. Kansainvälisen sääntö- ja erotuomarikomitean puheenjohtaja Ilkka Vainikka kertoo, että kisat ovat pääosin sujuneet hyvin.

- Parin vuoden jälkeen on palattu perinteisiin olosuhteisiin ulkojäälle. Keskiviikkona kova lumisade toi mukanaan ongelmia sekä alkupäivien kovat pakkaset.

- Ainoa ongelma on ollut se, että jää ei ole pakkasen vuoksi kestänyt. Huoltotoimilla on tämäkin seikka korjattu. Olosuhteet eivät tietenkään ole niin optimaaliset, kuin sisällä pelatessa.

Suomen taktiikka toimii

Suomen joukkueen tähänastinen hyvä menestys on tullut Vainikalle pienenä yllätyksenä.

- Ei pitäisi sanoa näin, mutta kyllä näin hyvä menestys on ollut yllättävää. Suomen joukkueen henki on mahtava ja miehillä on kunnon äijämeininki päällä.

- Joukkueessa ei ole niin paljon erottuvia yksilöitä, kuin jollain muilla, mutta taktiikka on onnistunut nappiin, jatkaa Ilkka Vainikka.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala