Rautakauppa houkuttelee venevalkamalla

Kilpailu rautakauppojen kesken kovenee Oulussa. Rautia-ketjuun kuuluva Ojan Rauta avasi maanantaina Oulussa Kuusamontien varressa uuden suurmyymälän. Sen erikoisuuksiin kuuluu sammutusvesivarastoon rakennettu venevalkama keskellä kauppaa.

rautakaupat
Ojan Raudan erikoisuus on sprinklerijärjestelmän vesisäiliöön rakennettu venevalkama.
YLE

Vaikka suurten keskusten rautakaupat laajentuvatkin megaluokan sisustustavarataloiksi, myös pienille rakentajan rautakaupoille on Pohjois-Suomessa tilaa, sanoo Rautia ja K-Maatalouden ketjujohtaja Kimmo Vilppula. Hänen mukaansa syynä ovat pitkät selkoset, joiden takia rautakauppoja tarvitaan myös muualla kuin suurissa keskuksissa.

Ketjujohtaja Kimmo Vilppulan mukaan suurille yksiköille on vetoa erityisesti Oulun seudulla, jonne eri ketjut kaavailevat jatkossakin suuria rautatavarataloja.

- Rautakaupan neliöt tällä alueella vain kasvavat, vaikka täällä onkin armottoman kova kilpailu. Ostovoima kerääntyy tähän Oulun alueelle, summaa Vilppula.

Ojan Raudan uuden myymälän lisäksi Oulussa suuria yksiköitä ovat myös kaksi suurta K-Rautaa sekä Bauhaus. Kauppias Jarmo Ojan mukaan uudelle yksikölle on Oulussa tilaa, vaikka kilpailu onkin kovaa.

Lähteet: YLE Oulu