1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Tallinnassa paljastettiin Sean Conneryn rintakuva

Skottinäyttelijä Sean Connerya on nyt kunnioitettu myös Virossa. Skotlannin kuuluisimman näyttelijän pronssinen rintakuva paljastettiin torstaina maan pääkaupungissa Tallinnassa.

viihde

Hankkeen taustalla on Tallinnan skotlantilaiskerho. Kerhon jäseniin kuuluu Skotlantiin ihastuneita virolaisia ja Virossa asuvia skotteja. Entuudestaan kerhon aloitteesta on pystytetty 1700-luvulla eläneen Skotlannin kansallisrunoilijan Robert Burnsin patsas.

80-vuotias Connery sanoo olevansa imarreltu skotlantilaiskerhon eleestä. Paikalle lähettämässään lyhyessä viestissä hän kiittää kerhon jäseniä ja kaikkia niitä, jotka tekivät hankkeesta mahdollista.

Connery tuli suuren maailman tietoisuuteen ensimmäisenä James Bondina. Vuonna 1988 hänet palkittiin parhaan miessivuosan Oscarilla Brian De Palman gangsterielokuvassa Lahjomattomat.

Connery on tunnettu myös Skotlannin itsenäisyyttä ajavan kansallispuolueen vankkumattomana tukijana. Nykyisin Bahamalla asuva näyttelijä on ilmoittanut, ettei muuta Skotlantiin ennen kuin se on irtautunut Britanniasta.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi