1. yle.fi
  2. Uutiset

Jarkko Määtällä kauden kovin kilpailu

Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä tavoittelee mäkihyppymenestystä nuorten MM-kisoissa perjantaina. Vasta 16-vuotias Määttä hakee Viron Otepäässä sijoitusta maailmancupkiertueellakin pistesijoille hypänneiden tulevaisuuden tähtien joukossa.

Jarkko Määttä
Mäkihyppääjä Jarkko Määttä
YLE / Arto Loukasmäki

Määttä on hallinnut nuorten kisoja kotimaassa mennen tullen, mutta nyt vastus on toista luokkaa, varoittaa juniorimaajoukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola.

- Nyt ei saa mitään helpolla, täällä on hyppäämässä kavereita, jotka ovat napsineet pisteitä jopa maailmancupkiertueelta. Jos Jarkko hyppää kymmenen parhaan joukkoon, se on erittäin hyvä suoritus.

Nikkola näkee Määtässä tulevaisuuden tähden, jolla on jo nyt kaikki ominaisuudet kohdallaan.

- Jarkon ehkä eniten kehitettävä ominaisuus on nyt kilpaileminen. Kilpailusuorituksiin tarvitaan enemmän tasaisuutta, joten kisoja pitäisi kiertää enemmän jatkossa. Nuorten omat kilpailut eivät riitä, joten aikuisten kisoihin kannattaisi tähdätä. Silloin myös vastus on kovempi.

Määttää valmentaa A-maajoukkueen entinen päävalmentaja Kari Pätäri, jonka työhön Nikkola luottaa.

- Jarkko on hyvissä käsissä. Pätärillä on pitkä kokemus mäkihypystä. Uskon, että sitä kautta Jarkko tulee vielä huipulle asteittain. Aikaa huipulle pääsyyn on.

Lähteet: YLE Kainuu / Jarmo Nuotio

Lue seuraavaksi