Päällystakki lähti Mikkeliin

Forssan Teatteri on päässyt Työväen Näyttämöpäiville Mikkeliin. Gogolin Päällystakin ohjaaja Pekka Lara arvostaa kutsua suuresti.

The Overcoat (Gogol)
Forssan teatterin näytelmän logo Päällystakki
Forssan teatteri

- Nyt on mahdollisuus tehdä Forssan Teatteria valtakuntaan tutuksi, Pekka Lara iloitsee.

Valinta viikonvaihteen Työväen Näyttämöpäiville on iso asia harrastajateatterille. Gogolin Päällystakki on nerokas pieni tarina virkamiehestä, josta maaginen takki tekee sankarin. Takin taskuista pursuaa huimia hahmoja ja visioita nyky-Suomen tilasta.

- Se on suuri palkinto sille työlle, mitä Forssan Teatterissa on tehty. Tavallaan se on eräänlainen kiitos siitä, että on jaksettu uskoa siihen, että tehdään seutukunnalle hyvin monimuotoista teatteria ja pyritään tarjoamaan monenlaisia esityksiä.

Kanta-Hämeestä ovat aiemmin vierailleet Työväen Näyttömöpäivillä ainakin hämeenlinnalainen Miniteatteri ja Napialan Työväennäyttämö Janakkalasta.

Näyttämöpäivien esitysten valitsijoina toimineet toimittaja Kaarina Hazard ja teatteriohjaaja Eino Saari luonnehtivat valittuja esityksiä omaperäisimmiksi, rohkeimmiksi ja taiteellisesti tinkimättömiksi esityksiksi. Tämä merkitsee, että tämänkertainen harrastajateatteri Mikkelin Näyttämöpäivillä haisee, tivaa, irvistää ja haastaa, sanovat valitsijat.

Lähteet: YLE Häme