Kuuba pidätti syömälakosta tunnetun aktivistin jo toisen kerran

Kuubalainen toisinajattelija Guillermo Farinas pidätettiin torstaina jo toisen kerran vuorokauden aikana. Farinas pidätettiin ensimmäisen kerran keskiviikkona ja vapautettiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vapautta ei kuitenkaan kestänyt kauan.

Ulkomaat

Maailmanmaineeseen pitkällä syömälakollaan nousseen Farinasin äidin mukaan tämä pidätettiin Santa Clarassa yhdessä parinkymmenen muun aktivistin kanssa. Viranomaiset vapauttivat Farinasin jälleen perjantaina.

Ensimmäinen kiinniotto sattui sen jälkeen, kun Farinas ja parikymmentä muuta yrittivät estää perheen häätöä asunnostaan Santa Claran kaupungissa. Toisen pidätyksen syytä ei ole kerrottu.

Farinas oli viime vuonna yli neljän kuukauden ajan syömälakossa, jolla hän vaati sairastuneiden poliittisten vankien vapauttamista. Farinas lopetti syömättömyytensä, kun presidentti Raul Castro vapautti 52 poliittista vankia.

Euroopan parlamentin Saharov-ihmisoikeuspalkinnolla sittemmin palkittu Farinas aloitti syömälakon helmikuussa sen jälkeen, kun toinen syömälakossa ollut kuubalainen toisinajattelija, Orlando Zapata, menehtyi.

Lähteet: AP, AFP