1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

AGA vetää takaisin hiilidioksidipulloja

Oy AGA Ab vetää takaisin hiilihapotuslaitteissa käytettävät 425 gramman paineistetut hiilidioksidiopullot. Takaisinveto on varotoimenpide Ruotsissa sattuneen onnettomuuden seurauksena. Pullot vedetään takaisin koko Euroopan markkinoilta.

Ruotsissa 15. tammikuuta onnettomuuden aiheuttanut hiilidioksidipullo oli inhimillisen virheen vuoksi väärin koottu. Onnettomuudessa pullon väärin kiinnitetty venttiili irtosi ja pullo syöksähti päin 43-vuotiaan perheenäidin lonkkaa. Vamma hoidettiin sairaalassa, mutta potilas on jo kotiutettu.

Vastaavanlaisia onnettomuuksia ei ole ennen sattunut. AGAn turvallisuuskäytännöt tarkistettiin onnettomuuden jälkeen. Yhtiö on kuitenkin päättänyt lisätoimenpiteenä vetää takaisin kaikki myydyt pullot Euroopan laajuisesti. Pullojen turvallisuus tarkistetaan, jonka jälkeen ne palaavat myyntiin.

Kyseisiä pulloja on valmistettu vuodesta 2005 ja myyty Suomen markkinoilla vuodesta 2007 alkaen. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan noin 40 000 pulloa. AGA kehottaa kaikkia kuluttajia palauttamaan AGA-merkityt hiilidioksidipullot jälleenmyyjälleen tai lähimmälle AGA-palvelupisteelle.