1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten kannatus 16,6 prosenttia

Perussuomalaisten kannatus on kivunnut jälleen uuteen ennätykseen - 16,6 prosenttiin. Kokoomus on edelleen suurin puolue, mutta sen kannatus on laskenut kuluvan vaalikauden matalimmalle tasolle 20,4 prosenttiin.

Vaalit 2011
Tilasto puoluekannatuksen muutoksesta
YLE
Tilasto puoluekannatuksen muutoksesta
Yle Uutisten mittauksessa perussuomalaiset saivat kaikkien aikojen korkeimmat kannatuslukemat. Samalla ero kolmeen suurimpaan puolueeseen on entisestään kaventunut.

Perussuomalaisten viime helmikuussa alkanut kannatuksen kasvu jatkuu edelleen. YLE Uutisten tammikuun puoluekannatusmittauksesessa perussuomalaisia kannatti jo 16,6 prosenttia.

Tasan vuosi sitten puolueen kannatus oli yli 10 prosenttiyksikköä matalampi (6,4 prosenttia), ja joulukuustakin nousua tuli 1,3 prosenttiyksikköä.

Kolmen suurimman ero kahden prosenttiyksikön sisällä

Kolmen suurimman puolueen kannatuksen erot mahtuvat nyt kahden prosenttiyksikön sisälle. Kokoomusta kannattaa 20,4 prosenttia, SDP:tä 18,9 ja keskustaa 18,5 prosenttia suomalaisista.

Joulukuisesta mittauksesta kokoomuksen kannatus on laskenut 0,8 prosenttiyksikköä ja on nyt kuluvan vaalikauden matalimmalla tasolla.

SDP puolestaan kiri taas ohi keskustan, kun sen kannatus nousi 0,8 ja keskustan laski 0,3 prosenttiyksikköä.

Vihreät ja vasemmistolitto laskivat

Vihreiden kannatus laski 0,3 prosenttiyksikköä 9,2 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus oli 7,2 prosenttia, eli 0,9 prosenttiyksikköä joulukuista vähemmän.

RKP puolestaan kasvatti kannatustaan 0,7 prosenttiyksikköä 4,1 prosenttiin.

Kristillisten kannatus säilyi ennallaan 3,8 prosentissa.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten tammikuussa 2 892 henkilöä. Virhemarginaali on 1,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi