Venäjä sanoo selvittäneensä lentokenttäiskun tekijän

Venäläinen tutkintakomitea sanoo selvittäneensä Moskovan Domodedovon lentokentällä sattuneen itsemurhaiskun tekijän. Tutkijoiden mukaan itsemurhapommittaja oli 20-vuotias mies, joka oli kotoisin Pohjois-Kaukasiasta.

Ulkomaat
Nainen sytyttää kynttilän uhrien muistolle Domodedovon lentoasemalla
Juri Kochetkov / EPA

Tutkintakomitean verkossa julkaisema tiedote on ensimmäinen virallinen lausunto, joka ilmentää viranomaisten edistyneen iskun tutkinnassa.

Tutkintakomitean mukaan lisäksi on pidätetty muita henkilöitä, joiden epäillään osallistuneen iskun valmisteluun. Viranomaiset sanovat tietävänsä pommimiehen nimen, mutta eivät vielä kerro sitä, koska iskun suunnitteluun osallistuneiden etsintä on yhä kesken.

Maanantaina Domodedovon lentokentälle tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli 35 ihmistä, joista kahdeksan oli ulkomaalaisia. Lähes 200 ihmistä haavoittui. Viranomaisten mukaan isku oli suunnattu etenkin ulkomaalaisia vastaan.

- Ei ole sattumaa, että terroriteko tapahtui kansainvälisen terminaalin tuloaulassa, sanoo tutkintakomitean edustaja Vladimir Markin.

Venäjän pääministeri Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että lentokenttäiskulla ei ole todennäköisesti yhteyksiä Tshetsheniaan. Putinin ilmoitus herätti arvailuja siitä, että iskun taustalla voi kuitenkin olla pohjoiskaukasialaiset Dagestan tai Ingushia.

Lähteet: AP, Itar-Tass, YLE Uutiset