Kestävä kehitys valtaa Turun

Maanantaina alkava kestävän kehityksen konferenssi kokoaa lähes 600 asiantuntijaa, kunta-alan toimijaa ja yrityselämän edustajaa Turkuun. Tapahtuma aloittaa Suomen puheenjohtajuusvuoden Pohjoismaiden ministerineuvostossa ja sen avaa pääministeri Mari Kiviniemi.

konferenssit
Turun torilta löytyi kanttarelleja Salon seudulta.
Turun torilta löytyi kanttarelleja Salon seudulta.YLE / Minna Rosvall

Turkuun saapuvat myös pohjoismaiset yhteistyöministerit asuntoministeri Jan Vapaavuoren johdolla.

Konferenssin asiantuntijoille esitellään muun muassa Kakolan jätevedenpuhdistamoa ja bioenergian tuotantoa puusta ja jätteestä. Koululaisille järjestetään oma ympäristöpolku-tapahtuma tiistaina konserttitalolla ja lähes kymmenen turkulaisravintolaa on sitoutunut lisäämään lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttöä.

Ravintolat tarjoavat tiistaista alkaen lähiruokavaihtoehdon listoillaan. Lähiruokavaihtoehtojen raaka-aineista vähintään 80 prosenttia on lähellä tuotettuja.

Turku valittiin Ratkaisuja lähellä, yhdessä -konferenssin järjestäjäksi Kuntaliiton vuonna 2009 järjestetyn haun perusteella. Konferenssin tapahtumapaikkana toimii Turun kaupunginteatteri, joka rakennetaan konferensssipaikaksi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Lavasteina käytetään muun muassa Anna Karenina- ja Kesäyön hymyilyä -näytelmän lavasteita.

Lähteet: YLE Turku