Finlexistä ensisijainen säädösten julkaisukanava

Sähköisestä säädöstietopankki Finlexistä on tullut säädösten virallinen julkaisukanava. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) avasi maanantaina virallisesti sähköisen säädöskokoelman.

Kotimaa

Avajaistilaisuus oli lähinnä symbolinen, sillä sähköisestä julkaisemisesta tuli ensisijainen julkaisutapa jo vuoden alussa. Tuolloin luovuttiin säädöskokoelman painatuksesta. Säädöksiä on julkaistu painettuna 150 vuotta, joten uudistus on merkittävä etappi säädöskokoelman historiassa.

Oikeusministeriön tietopalvelupäällikkö Aki Hietanen huomauttaa, että käyttäjälle mikään ei varsinaisesti muutu.

- Siellä on sama sisältö samalla tavalla saatavilla kuin ennenkin, Hietanen sanoo.

Hietasen mukaan materiaali tulee nyt verkkoon pari kolme päivää nopeammin kuin aiemmin. Säädöksiä on julkaistu epävirallisesti sähköisinä jo 1980-luvulta lähtien.

Painamisesta luovuttiin, koska painetun säädöskokoelman julkaiseminen ja jakelu on ollut tappiollista jo usean vuoden ajan. Valtio säästää uudistuksella tänä vuonna lähes 200 000 euroa.

Suomen säädöskokoelma sisältää uudet lait, asetukset ja muut säädökset.

Finlex on oikeusministeriön ylläpitämä kansalaisille tarkoitettu maksuton palvelu, joka sisältää lainsäädäntöä ja siihen liittyvää viranomaisaineistoa. Ammattilaisia varten on olemassa myös maksullinen Edilex-lakitietopalvelu, joka sisältää lisäksi uutisia, kirjoja, artikkeleita, ynnä muuta lakiaineistoa.

Lähteet: YLE Uutiset