1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. teatteritaide

Salon Teatteri miehen ikään

Juhlavuottaan viettävä Salon Teatteri palaa historiansa ensimmäisen esityksen pariin, kun teatteri esittää ensi keväänä viidenkymmenen vuoden takaisen ensiesityksensä musiikkinäytelmä Saapasjalkakissan. Juhlavuottaan viettävä Salon teatteri toimii pitkälti parin sadan harrastajan varassa.

Salon Teatterin Housut pois! -musikaali viime vuodelta oli menestys. Kuva: Salon Teatteri

Näyttelijöiden lisäksi valtaosa teatterin muista toiminnoista pyörii harrastajavoimin. Ammattilaisvoimin toimivat ohjaajat ja tuottajat tekevät työtä produktiokohtaisesti.

- Näyttelijät, tekniikka, puvustus ja muut tämäntyyppiset tehtävät hoidetaan innokkaiden ja osaavien harrastajien voimin. Annamme heille myös koulutusta. Joillekin kulttuurista voi tulla tältä pohjalta jopa ammatti, kertoo teatterisihteeri Tanja Kuusela.

Juhlavuoden ohjelmistossa ensi-iltaan tulee 16.4 Timo Väntsin kirjoittama ja Arto Lindholmin ohjaama koko perheen musiikkinäytelmä Saapasjalkakissa. Vuohensaaren kesäteatterissa nähdään maalaiskomedia Vain muutaman huijarin tähden. Komedian käsikirjoitus on Heikki Luoman ja Jukka mäkisen ja sen ohjaa Pauliina Salonius. Syksyllä ensi-iltaan tulee Tarja Hemmingin ohjaama komediaklassikko Arseniikkia ja vanhaa pitsiä.

- Me uskomme, että tällaisella monipuolisella ohjelmistolla ja hyvällä työllä lunastamme paikkamme jatkossakin. Tärkeää on, että herätämme keskustelua, sanoo Kuusela.

Salon Teatteri perustettiin 12.10.1961. Teatterin juhlavuosi huipentuu lokakuussa perustamispäivänä vietettävään juhlaan.

Salon Teatterissa kävi viime vuonna kahdeksan tuhatta katsojaa.