Kasarminmäki tarvitsee torin ja liittymän

Kouvolan Kasarminmäellä toimivat laitokset ja yritykset löivät viisaat päänsä yhteen ja huomasivat, että alueelta puuttuu mm. opiskelija-asuntola.

opiskelijat
YLE / Eijaleena Martikainen

IT-talossa nauretaan kesken työpäivän! Käynnissä on Kasarminmäellä toimivien tahojen yhteinen Innosessio, jonka aikana unelmoidaan vielä paremmasta Kasarminmäestä. Yhdessä pöydässä istuivat Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta Marko Torkkeli, Propentuksesta Sami Laaksonen, Pohjois-Kymen Kasvusta Anne Mettälä sekä opiskelija Leena Reinsalo. Ryhmä on juuri käyttänyt kaksi miljardia euroa Kasarminmäen kehittämiseen.

- Me olemme saaneet tällä rahalla tästä mäestä maailman parhaan paikan elää ja yrittää. Meillä on uusi yritystalo, uusi kansalaistori, opiskelijatalo. Meillä on talvipuutarha, sushia ja lähiruokaa, kulttuuria ja liikuntapaikkoja, päiväkoti ja alakoulu, Marko Torkkeli luettelee.

Sami Laaksonen IT-yritys Propentuksesta komppaa. Yritys tarvitsisi liittymän kutostieltä, jotta Helsingin herrat osaisivat kampukselle.

- Liikenneyhteydet ovat ensimmäinen kuntoon pantava asia. Me kutsumme mielellämme asiakkaita tänne paikan päälle, ja tällä hetkellä heitä on vaikea neuvoa, kun navigaattorikaan ei osaa opastaa. Mutta kyllä yritystaloakin tarvitaan, Laaksonen lisää.

Pohjois-Kymen Kasvun toimisto on edelleen Korialla, mutta Anne Mettälä mielisi Kasarminmäelle.

- Kansalaistori olisi tärkeä maaseudun asukkaiden tapaamis- ja markkinapaikka. Sieltä voisi saada lähiruokaa, ja se sopisi hyvin Paraatikentälle. Kasarminmäki on valtavan hieno opiskelun, asumisen ja yritysten paikka. Ulkoilureitistöjä lisää - täällä on upeaa historiaa kauniin luonnon keskellä, Mettälä visioi.

Opiskelija Leena Reinsalo toivoo kampukselle opiskelijataloa, jottei opiskelijoiden tarvitsisi asua kilometrien päässä kaupungista.

- Kaupunki voisi vähän enemmän panostaa opiskelijoihin. Jos täällä olisi asuntoja meille, alue olisi ympäri vuorokauden vireä, eikä tarvitsisi iltaisin lähteä kämpille korpeen. Toisaalta ilahduttaa, kun bussilinja kaupungilta kampukselle on palannut, nyt pääsee taas julkisilla.

Lähteet: Yle Kymenlaakso / Eijaleena Martikainen