Hyppää sisältöön

Egyptin tilanne huolestuttaa puimuritehtaalla

Puimurikauppaa muun muassa Pohjois-Afrikkaan käyvän Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti seuraa nyt todella tarkkaan, mitä Egyptissä tapahtuu ja mitä vaikutuksia levottomuuksilla on lähialueilla. Prihti on itse menossa Algeriaan kahden viikon kuluttua.

Kuva: Mari Itkonen / Yle

Pohjois-Afrikan levottomuuksilla on vaikutuksia myös satakuntalaiselle teollisuudelle. Sampo-Rosenlewilla Egyptin ja varsinkin Algerian tilannetta seurataan nyt tarkasti. Porissa sijaitsevan puimuritehtaan valmistamia leikkuupuimureita on viety runsaasti juuri Pohjois-Afrikan alueelle.

Toimitusjohtaja Jali Prihtin mukaan levottomuuksien pelätään aiheuttavan epävarmuutta markkinoille.

- Toivottavasti vaikutus on pieni, mutta kyllä tällainen tilanne tuo epävarmuutta markkinoille ja huolestuttaa. Loppuviikosta olimme lähdössä Kairoon neuvottelemaan, mutta sinne ei nyt lähdetä.

- Kyllä tässä joka aamu aloitetaan katsomalla Google Newsista, mitä alueella tapahtuu. Itse menen Algeriaan kahden viikon päästä. Minulla on tapaaminen 14. helmikuuta ja 12. helmikuuta väki on siellä ilmoittanut menevänsä kadulle. Katsotaan nyt, mitä reissusta oikein tulee....

Sampo-Rosenlewilla on toimipiste Algeriassa, mutta sinne kuuluu Prihtin mukaan vielä ihan hyvää.