Keskon Halmesmäki pahoitteli kömpelyyttään

Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki sanoo, että on pettynyt ja pahoillaan kohusta, jonka hänen puheensa viime viikolla sai aikaan. Halmesmäki tuli sanoneeksi, että pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) voisi hyvin olla kokovartaloministeri.

talous
Matti Halmesmäki
Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki on pahoillaan kohusta, jonka hänen lausuntonsa pääministeristä sai aikaan. Pääjohtaja palasi tänään tiedotustilaisuudessaan viikon takaiseen sanavalintaansa Kaupan päivillä.

Pääministeri Mari Kiviniemi joutuu olemaan parempi kuin miehet, koska ulkonäköä tarkkailevat tiedotusvälineet asettavat hänelle paineita, Halmesmäki selitti maanantaina tiedotustilaisuudessaan. Hän toteaa, ettei onnistunut viestinnässään viime viikolla Kaupan päivän tilaisuudessa.

Media on tehnyt asiasta puhutun ja julkisen, mikä on näkynyt asiakaspalautteena, Halmesmäki kertoi. Kannustusta ja rohkaisuakin on hänen mukaansa tullut. Itse hän haluaa kannustaa naispäättäjiä.

- Olemme pahoillamme, Halmesmäki vakuutti tiedotustilaisuudessa ja pahoitteli kömpelyyttään. Kiviniemelle itselleen hän on jälkikäteen kertonut, että tarkoitus oli vain kiittää pääministerin fiksuutta ja pätevyyttä.

Pääjohtaja aikoo siirtyä suoranuottiseen ilmaisuun - ehkä jopa lukemaan suoraan paperista.

Pääministeri Kiviniemi itse ottaa etäisyyttä julkiseen kohuun.

- Keskustelua saa käydä ihan mistä aiheesta tahansa. Itse keskityn jatkossakin asioihin, Kiviniemi sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset