Ylen entinen pääjohtaja Erkki Raatikainen on kuollut

Yleisradion entinen pääjohtaja Erkki Raatikainen on kuollut. Hän kuoli viikonvaihteessa Helsingissä 80 vuoden iässä. Uransa aikana Raatikainen toimi journalistina, SDP:n puoluesihteerinä ja Ylen pääjohtajana vuosina 1970-1979.

Erkki Raatikainen Kuva: Håkan Sandblom / YLE

Raatikainen seurasi Ylen pääjohtajan tehtävässä Eino S. Repoa, jonka radikaalilla kaudella Yle oli ajautunut kriisiin. Raatikaisen tehtäväksi tuli normalisoida tilanne.

Ylen johtoon Raatikainen nimitettiin SDP:n puoluesihteerin paikalta. Hän jäi työttömäksi vuonna 1979, kun Raatikaisen tilalle valittiin TV1:n johtaja Sakari Kiuru.

Raatikainen jäi 49-vuotiaana freelanceriksi ja alkoi tehdä toimittajan työtä. Hän teki radioon Eurooppalaisia puheenvuoroja -sarjaa sekä kirjoitti kirjoja muun muassa Mauno Koivistosta ja Kalevi Sorsasta.

Ennen vuonna 1958 alkanutta uraansa Yleisradiossa Raatikainen työskenteli toimittajana Sosialidemokraatissa ja BBC:n suomenkielisellä osastolla Lontoossa.

Hän toimi myös muutaman vuoden Suomen Sosialidemokraatin päätoimittajana 1960-luvulla, mutta palasi takaisin Yleisradioon.

Erkki Raatikainen oli syntynyt Jyväskylässä 24. toukokuuta 1930. Hän oli naimisissa sisäministerinä ja SDP:n kansanedustajana toimineen Kaisa Raatikaisen (1928-2007) kanssa. Heillä on neljä lasta.

Erkki Raatikaisen isä oli SDP:n kansanedustaja ja ministeri Jussi Raatikainen.