1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ylen entinen pääjohtaja Erkki Raatikainen on kuollut

Yleisradion entinen pääjohtaja Erkki Raatikainen on kuollut. Hän kuoli viikonvaihteessa Helsingissä 80 vuoden iässä. Uransa aikana Raatikainen toimi journalistina, SDP:n puoluesihteerinä ja Ylen pääjohtajana vuosina 1970-1979.

Erkki Raatikainen Kuva: Håkan Sandblom / YLE

Raatikainen seurasi Ylen pääjohtajan tehtävässä Eino S. Repoa, jonka radikaalilla kaudella Yle oli ajautunut kriisiin. Raatikaisen tehtäväksi tuli normalisoida tilanne.

Ylen johtoon Raatikainen nimitettiin SDP:n puoluesihteerin paikalta. Hän jäi työttömäksi vuonna 1979, kun Raatikaisen tilalle valittiin TV1:n johtaja Sakari Kiuru.

Raatikainen jäi 49-vuotiaana freelanceriksi ja alkoi tehdä toimittajan työtä. Hän teki radioon Eurooppalaisia puheenvuoroja -sarjaa sekä kirjoitti kirjoja muun muassa Mauno Koivistosta ja Kalevi Sorsasta.

Ennen vuonna 1958 alkanutta uraansa Yleisradiossa Raatikainen työskenteli toimittajana Sosialidemokraatissa ja BBC:n suomenkielisellä osastolla Lontoossa.

Hän toimi myös muutaman vuoden Suomen Sosialidemokraatin päätoimittajana 1960-luvulla, mutta palasi takaisin Yleisradioon.

Erkki Raatikainen oli syntynyt Jyväskylässä 24. toukokuuta 1930. Hän oli naimisissa sisäministerinä ja SDP:n kansanedustajana toimineen Kaisa Raatikaisen (1928-2007) kanssa. Heillä on neljä lasta.

Erkki Raatikaisen isä oli SDP:n kansanedustaja ja ministeri Jussi Raatikainen.