Huhtiniemen kaava nähtävillä

Lappeenrannan Huhtiniemen matkailualueen asemakaavaluonnos on asetettu nähtäville lausuntoja ja muistutuksia varten. Kaavassa rakennusoikeus on vähentynyt huomattavasti alun perin suunnitellusta.

Huhtiniemi, Lappeenranta
Havainnekuva Huhtiniemeen nousevasta kylpylähotellista.
Buildia Oy

Myös venesatama on pienentynyt ja loma-asuntojen sijoittelu on muuttunut. Suunnitelmissa on kuitenkin edelleen 17-kerroksisen hotellitornin rakentaminen. Karavaanarialue jää nykysijoilleen.

Konsultti ja Ely-keskus ovat päässeet sopimukseen liito-orava-alueen ja hautojen suojelusta. Kaavaluonnos ehtinee tekniseen lautakuntaan maaliskuussa ja kaupunginvaltuustoon yhdessä hankkeen täytäntöönpanosopimuksen kanssa touko-kesäkuussa.

Rakentamaan ensi vuonna

Kaupunginvaltuuston ja Conte Invest -yhtiön vuonna 2008 tekemän yhteistoimintasopimuksen mukaisesti alueen kauppahinta määräytyy rakennusoikeuden mukaan ja on tämän hetken arvion mukaan 1,8 miljoonaa euroa.

Koska rakennusoikeus aleni mm. kylpylä-monitoimihallin pois jäämisen takia, kolmatta vuotta sitten arvioitu kauppahinta putosi noin puoleen. Tulot kaupunki käyttää alueen kunnallistekniikkaan ja ympäristötöihin, mm. rantaraitin rakentamiseen.

Rakentaminen alueella on suunniteltu alkavaksi ensi vuonna. Loma-asuntopaikkojen myyntiin ei tule lupia ennen kuin hotellin rakentaminen on alkanut. Matkailukeskuksen rahoittajat etsivät edelleen hotellitoiminnalle pyörittäjää.

Poliitikoilta varovaista peukkua

Lappeenrannan suurimmista poliittisista ryhmistä on kuulunut varovaisen myönteisiä kannanottoja Huhtiniemen rakentamisen keventymisestä. Asioista keskusteltaneen valtuustoryhmissä vielä tässä kuussa.

Ainakin keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi ja ja kokoomuksen ryhmänjohtaja Jukka Kopra ovat sitä mieltä, että lisätietoa muuttuneesta hankkeesta kaivataan.

Kaavaluonnos on nähtävillä helmikuun 22. päivään saakka kaupungintalossa. Siihen voi tutustua myös kaupungin nettisivulla.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus