Evakkokoulussakin vesivaurioita

Kokkolassa Villan väliaikaisessa parakkikoulussa on paljastanut yllättäen vesivahinkoja kylmän ja lumisen talven puristuksessa. Talven aikana luokkahuoneisiin on vuotanut vettä, ja kaupunki on joutunut maksumieheksi.

villa
Oppilaat tunnilla Villan parakkikoulun luokassa.
Villan koululla on jouduttu pyyhkimään sulamisvesiä lattioilta.YLE / Kalle Niskala
Jäätyneitä vesivanoja Villan parakkikoulun ulkoseinällä

Tilapalvelussa pelätään, että ongelmista voi seurata kosteusvaurioita. Monikansalliselta Alcego yhtiöltä vuokratussa noin 700 neliön parakkikoulussa alkoi ilmetä ongelmia vuoden vaihteessa.

- Lisätyötä tässä on koitunut kaupungin siivoojille ja viikonloppuisin kiertäville talonmiehille, jotka ovat luutunneet lattioita kuivaksi, kertoo Villan koulun rehtori Tua Masar.

Oppilaat joutuvat pitämään sisätiloissa kylmyyden vuoksi villasukkia ja vesilätäköiden takia sisäkenkiä. Kolmasluokkalainen Alexandra Skog on poikkeustilanteeseen varautunut.

- Kenkiä on sisällä pakko pitää, ei tästä muuta haittaa juuri ole. Vaikka kyllä minä innolla odotan uusiin, Villan koulun korjattuihin tiloihin pääsyä, Alexandra myöntää.

Neuvottelun jälkeen Alcego-yhtiö on luvannut toimittaa tasakattoiseen parakkiin harja- tai pulpettikaton. Kaupunki vuokraa samaiselta toimittajalta parakin myös sisätilaongelmista kärsiville Lucina Hagmanin koululaisille Kälviälle.

- Valintapäätös tehtiin jo ennen kuin nämä ongelmat tulivat ilmi. Myös Kälviälle tulevaan parakkiin Alcego on luvannut toimittaa katon, joten olemme odottavaisella kannalla, kommentoi Kokkolan kaupungin työpäällikkö Lasse Luomala.

Kokkolan kaupunki on yllättänyt parakkitilan ongelmista.

- Tällaiseen ei kyllä osattu varautua. Kun parakki ja tilaelementit tänne hommattiin, toiveena oli, että rakennus on vedenpitävä.

Parakin toimittajaan on oltu yhteydessä useamman kerran talven aikana. Kattoa toivottiin Kokkolaan jo syksyllä, mutta jostain syytä sitä ei saatu.

- Nyt katto on vihdoin luvattu. Ehkä helmikuun aikana se tuodaan, toivoo Luomala.

Villan koulun oppilaat ovat evakkotiloissa peruskorjaustöiden tieltä aina marraskuuhun saakka. Parakkirakennus sijaitsee Kirkonmäen koulun pihalla.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa