HS: Kanervan lahjarahoissa epäselvyyksiä

Osa kansanedustaja Ilkka Kanervan saamista 60-vuotispäivän lahjarahoista päätyi muualle kuin oli tarkoitus, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden mukaan rahat oli tarkoitus käyttää "nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn", todellisuudessa lahjoitustili tarvittiin Aura-viihteen ja Royal-ravintoloiden laskujen maksamiseen.

Ilkka Kanerva
Kansanedustaja Ilkka kanerva (kok.)
Kansanedustaja Ilkka kanerva (kok.)YLE / Timo Selänne

Kanerva itse kiistää jyrkästi, että lahjarahoissa olisi ollut mitään epäselvyyttä. Esitutkintamateriaalin tutkinta osoittaa kuitenkin, että lähes 15 000 katosi tuntemattomaan tarkoitukseen, Helsingin Sanomat kertoo. Ainakin tililtä on maksettu Kanervan syntymäpäiväjuhlien esiintymispalkkiot sekä 7 000 euroa Kanervan tukiyhdistykselle Kehittyvä maakunta ry:lle. Lisäksi tililtä on nostettu kaksi 7 000 euron käteisnostoa. Pottien käytöstä ei ole HS:n mukaan selvyyttä.

Kanervan syyte törkeästä lahjuksen ottamisesta liittyy HS:n mukaan hänen rooliinsa Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtajana. Hän voi vaikuttaa siihen, mitä asioita hallitus esittelee maakuntavaltuustolle.

Törkeän lahjuksen antamisesta syytteen asiassa ovat saaneet Novan Tapani Yli-Saunamäki ja Arto Merisalo, Tokmannin Kyösti Kakkonen ja Maskun Kalustetalon Toivo Sukari. Lehden tietojen mukaan näillä lahjoittajilla oli vireillään useita hankkeita, jotka olisivat vaatineet kaavamuutoksen.

Lähteet: YLE Uutiset