Pentutehtailijan uhri: Laki tiukemmaksi

Rovaniemeläisen Tanja Karhusen koiranostoreissu Euraan muuttui painajaiseksi, kun kotimatkalla huomattiin kahden pennun olevan sairaita ja pian toinen pennuista kuoli. Tanja Karhunen ymmärsi ostaneensa pennut täysin vastuuttomalta kasvattajalta. Hän haluaa, että muut ottaisivat oppia hänen virheestään.

koira
Mimosa-pentu
Mimosa-koira oli vielä pari päivää sitten henkihieverissä, mutta sen kunto on parantunut vähitellen.Tanja Karhunen

- Toivon, että syntyisi painostusta eduskuntaa myöten siitä, että eläinsuojelulaki uudistuisi ja siihen tulisi ajankohtaiset päivitykset. Olisi hienoa, jos lain avulla pentutehtailu ja muu tehokasvatus loppuisi kertakaikkiaan.

Tanja Karhunen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja Euran poliisi harkitsee tutkinnan aloittamista.

- Toivon, että ihmiset, jotka ovat kokeneet samanlaisen kohtalon kuin minä, menisivät poliisin puheilla, jotta asialle tulisi enemmän näkyvyyttä.

Päivittäin on tullut julkisuuteen lisää tietoja euralaisen kasvattajan pentutehtailusta. Tanja Karhunen tietää, että koirien kasvattajalta on tulossa lisää pentueita lähiaikoina.

- Ilmeisesti siellä tehtaillaan mudenkin kuin novascotiannoutajien pentuja.

- Lähtökohtaisestihan sitä lähtee ostamaan tervettä pentua. Mutta virhe tuli tehtyä ja kannan siitä vastuun tuomalla asian julkisuuteen ja viemällä asiaa eteenpäin.

Tanja Karhusen novascotiannoutajan pentu Mimosa oli kuolemankielissä mutta on toipumassa vähitellen.

Lähteet: YLE Lappi / Anni Tolppi