1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ultrajuoksu

Jari juoksi vuorokaudessa 250 kilometriä

Joensuulainen Jari Soikkeli on juossut yhdessä vuorokaudessa liki 250 kilometriä. Soikkeli harrastaa ultrajuoksua, joka vaatii hyvää kuntoa päältä, vatsalta ja jaloilta.

Kipeistä jäsenistään huolimatta Jari Soikkeli suostui istahtamaan ja poseeraamaan palkintopokaali kädessään. Kuva: YLE / Janne Ahjopalo

Jari Soikkelilla on takanaan rankka viikonloppu Espoossa. Niin rankka, että paikat ovat vieläkin kipeinä. Vaikeuksia tuottaa niin istuminen kuin käveleminenkin.

- Pari päivää on menty ankkakävelyä. Viikon verran menee, että käveleminen onnistuu täysin normaalisti. Varovaisesti täytyy edetä jonkin aikaa.

40-vuotias Joensuun Katajaa edustava Jari Soikkeli harrastaa ultrajuoksua ja juoksikin Espoo Areenassa yhdessä vuorokaudessa matkan, joka vastaa reissua Joensuusta Mäntyharjuun. Soikkeli kiersi radan 635 kertaa. Suorituksellaan mies on tällä hetkellä 24 tunnin ultrajuoksussa Suomen ja Pohjoismaiden paras sisäradoilla etenijä.

Urheilujuomaa ja pikkunaposteltavaa

Liki 250 kilometrin taittaminen vuorokaudessa vaatii kestokykyä urheilijan päältä, jaloilta ja vatsalta. Jari Soikkeli hidasti välillä vauhtiaan kävelyksi ja piti tasaisin väliajoin energiantankkaus- ja vessataukoja.

- Tärkeintä oli urheilujuomien nauttiminen. Söin pähkinöitä, banaanilastuja ja suklaata.

Ultrajuoksua ei lajina vielä oikein noteerata, mikä ei kuitenkaan Jari Soikkelia harmita.

- Totta kai olisi kivaa, että lajista puhuttaisiin telkkarissa enemmänkin. Kyllä se varmaan lähiaikoina lisääntyy, koska ultrajuoksu kasvaa koko ajan ja urheilijoita on yhä enemmän.