1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Santapark

Joulupukki lahjoitti rahaa Lapin yliopistolle

SantaParkin joulupukki osallistuu Lapin yliopiston varainkeruuseen. Joulupukki luovutti 5000 euron shekin Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotolalle keskiviikkona.

SantaPark Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Länkisen mukaan Lapin yliopisto ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu ovat alueella merkittäviä toimijoita kielitaitoisen sesonkityövoiman tuottajina.

– Sesonkina työllistämme yli kahdeksankymmentä henkilöä, jotka pystyvät palvelemaan asiakkaitamme seitsemällä eri kielellä. Myös osa SantaParkin vakituisesta työvoimasta on valmistunut yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta, toimitusjohtaja Ilkka Länkinen sanoo.

Länkisen mukaan matkailun muuttuvien trendien ennustaminen ja ennakointi vaativat hyvää ja perusteellista matkailututkimusta, joten Lapin yliopiston matkailututkimusta tulee vahvistaa ehdottomasti myös tulevaisuudessa.

Lahjoituksellaan SantaPark Oy haluaa kannustaa myös muita matkailuyrityksiä osallistumaan talkoisiin paikallisen osaamisen ja tutkimuksen säilyttämisen puolesta.

SantaPark Oy ja ProSanta Oy tuottavat jouluelämyksiä vuosittain noin 70 000 asiakkaalle, jotka saapuvat yli 40:stä maasta.