Reumalapsia hoidetaan yhä enemmän Kuopiossa

Heinolan reumasairaalan sulkeminen on tuonut Kuopion yliopistollisen sairaalan hoitoon yli 50 uutta lapsipotilasta. Viime keväänä lapsipotilaita hoidettiin Kuopiossa 140. Reumalapsia on lähetetty mm. Mikkelistä, Savonlinnasta ja Jyväskylästä.

nivelreuma
Tutkimus käynnissä reumasairaalassa.
YLE

Pohjoissavolaiset reumalapset on jo aiemminkin hoidettu Kuopiossa. Lastenreumatologi Liisa Krögerin mukaan potilasmäärän kasvettua on saatu vastaavasti uusia työntekijöitä - muun muassa toinen lastenreumatologi sekä lisää muiden hoitotiimin ammattilaisten työpanosta.

Jotkut vanhemmat ovat arvioineet yliopistosairaalan hoitolinjojen tiukentuneen ja seuranta-aikojen pidentyneen viime aikoina. Krögerin mielestä kasvaneen potilasjoukon hoidosta on kuitenkin selvitty hyvin, eikä hoitolinjoja ole tarvinnut muuttaa.

- Minun mielestä Suomessa hoidetaan potilaat kaikissa paikoissa ihan samalla tavalla. Seuranta-aikoja pidennetään, jos tilanne on hyvä. Vanhemmilla on aina kuitenkin lupa ja mahdollisuus ottaa yhteyttä. Myös vastaanottoaikoja on mahdollisuus järjestää, jos tilanne jotenkin muuttuu., Kröger sanoo.

Lähteet: YLE Savo